Odp: WDR3600 kilka pytań
Na 5GHz się łączy, na 2.4GHz łączy się inny klient. WiFi Ci działa, szukaj problemów w kliencie.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → WDR3600 kilka pytań
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Na 5GHz się łączy, na 2.4GHz łączy się inny klient. WiFi Ci działa, szukaj problemów w kliencie.
nic nie zmienialem na komputerze po wymianie routera na tamtym dzialalo a tu taki podzial
dlatego pytalem czy sam system nie ma w pamieci gdzis pozostalosci ktore moga blokowac mi neta z nowego routera
Nie, w openwrt nie ma nic takiego. Jeżeli czyściłeś do ustawień domyślnych to nic nie zostało w systemie.
chodzilo mi o system na komputerze
bo to juz jest drugi router jaki podlaczylem
3420 xp i ubuntu nie laczy sie przez wifi
3600 xp i ubuntu laczy sie tylko z siecia 5GHz
841 to router ktory mialem przed kupnem 3600 i tu wszystkie 4 systemy maja dostep do interetu
podłacz jakos karte na usb do laptopa i postaw go koło routera i zobacz jak bedzie działać to znaczy ze problem jest po stronie laptopa , a jak telefony też się nie łączą ?
kazde urządzenie jakie mam w sieci mojej domowej dziala bez problemu telefony tv lapki
do routera mam ok 2m wiec z zanikaniem sieci nie ma problemu
tak jak pisalem wczesniej na routerze tplinka 841 ktory ma tylko 2.4GHz dzialalo
po zmianie na wdr3600 cos jest nie tak ale tylko z systemem xp i ubuntu dwa pozostale czyli 10 i osx lion bez problemu sie lacza nie wiem gdzie jest problem jak by to byl problem ze sterownikami to wifi nie dzialalo by wogole ale dziala ![]()
cos wykrylem
zmieniajac w ustawieniach routera opcje
B+G+N
na B+G
moge sie polaczyc z siecia 2.4GHz ale predkosc drastycznie spada
Skoro są takie problemy tylko na kompie, to tam szukaj przyczyny. Jak wygląda sprawa ze sterownikami karty Wi-Fi? Korzystasz z xp oraz ubuntu- do xp poszukaj sterownikow na stronie producenta, z ubuntu niestety nie jest tak łatwo, możliwe że zwykla komenda w terminalu do pobrania I instalacji sterowników nie wystarczy, I musisz manualnie w google szukać informacji
dziwi mnie tylko to ze na poprzednim routerze ktory mial tylko 2.4GHz problemu nie bylo
Podaj model karty wifi w kompie
Broadcom Corporation BCM4321 802.11a/b/g/n
Z xp sobie poradzilem
ubuntu dalej ma problem potrzebne sterowniki ale nie wiek jak dobrac wlasciwe
Zainstaluj firmware-b43-installer. Powinno pomóc.
poprosze o komendy do instalacji
wydaje mi sie ze mam to zainstalowane
Cały czas piszemy o ubuntu?
apt-get install firmware-b43-installerDodatkowo możesz doczytać: http://askubuntu.com/questions/730799/i … er-offline
PS. Obraziłeś się na wujka Google?
nie nie obrazilem
ten sterownik zainstalowalem ale dalej nie dziala dlatego zagadnalem tu
cos sie zmienilo
obie sieci lacza sie teraz ale predkosc jest bardzo mala
az taki mocny z linuxa nie jestem
poinstalowalem cos moze zasmiecilem system
samo czytanie mi nie pomaga niestety ![]()
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → WDR3600 kilka pytań
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc