1

Temat: LEDE downloads

Witam.

Skąd ściągnę lede luci dla ZyXEL NBG6716.
Druga sprawa co lepiej zainstalować na chwilę obecną, najnowsze Gargoyle (CC) czy lede. Wiem że wsparcie / rozwój dla Gargoyle się praktycznie zakończył, ale z czym na chwilę obecną będzie mniej problemów. Pytam ponieważ instalacja jaką teraz wykonam ma posłużyć na dłuższy czas, raczej bez późniejszego update.

Pozdro.

TP-Link TL-WDR4300 Mod, CPU 700MHz, Flash 16 MB, Gargoyle 1.5.11.4, extroot + dysk zewnętrzny Samsung (S2), kamerka MS LifeCam HD-5000
TP-Link TL-WR1043ND Mod, RAM 64 MB, chłodzenie pasywne, Gargoyle 1.5.10.14, extroot, kamerka Logitech HD Webcam C270

2

Odp: LEDE downloads

http://downloads.lede-project.org/snaps … 71xx/nand/

Nic się nie zakończyło. Trwa nadal, przynajmniej z mojej strony.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Cezary napisał/a:

http://downloads.lede-project.org/snaps … 71xx/nand/

Nic się nie zakończyło. Trwa nadal, przynajmniej z mojej strony.

Dzięki. To lede jest chyba bez luci, będę mógł doinstalować przez opkg update ? Druga sprawa router poza standardową czynnością ma obsługiwać kilka programów, w sumie nic nadzwyczajnego: www, ftp, transmission, dlna itp, internet kablowy przez wan. Są jakieś uzasadnione przesłanki co zainstalować?. Czy extroot w najnowszym gargoyle CC zrobię z Gui, może okazać się to decydujące.

TP-Link TL-WDR4300 Mod, CPU 700MHz, Flash 16 MB, Gargoyle 1.5.11.4, extroot + dysk zewnętrzny Samsung (S2), kamerka MS LifeCam HD-5000
TP-Link TL-WR1043ND Mod, RAM 64 MB, chłodzenie pasywne, Gargoyle 1.5.10.14, extroot, kamerka Logitech HD Webcam C270

4

Lede: jest bez luci, możesz sobie doinstalować.

Gargoyle: extroota możesz zrobić z gui.

Te same programy są tu i tu, więc co chcesz.

5

Czy jeszcze w tym roku planujesz aktualizację Gargoyle. Nie wiem czy poczekać trochę czy instalować to co jest.

6

Instaluj to co jest. Następna wersja będzie już chyba ze zmienionym gui, więc zanim się naprawi ew usterki to trochę minie.

7

Gargoyle będzie mieć nowe gui? Na zasadzie motywów czy całkowicie przepisane?

Netgear WNDR4300v1
OpenWRT 15.05.1 Chaos Calmer

8

Przepisane, represywne.

9

A można prosić o jakieś źródło?

Netgear WNDR4300v1
OpenWRT 15.05.1 Chaos Calmer

10

Tam gdzie zawsze: https://github.com/ericpaulbishop/gargo … i_overhaul