Temat: Destination host unreachable na picostation m2hp

Wrzucilem na pico m2hp gargoyle-1.9.1.1-ar71xx-ubnt-bullet-m-squashfs-sysupgrade , ale był problem ponieważ pico wracało czały czas do standardowych ustawień i zmienial się język na angielski.

Postanowiłem więc powrócić do oryginalnego softu picostation i wrzuciłem poprzez tftp plik XM.v5.6.2.27929.150716.1201

od tego momentu mam w terminalu cały czas komunikat Destination host unreachable, ale na pico migają diody. Stabilnie świeci pierwsza dioda, druga miga, a po kilku sekundach migną wszystkie i tak w koło...

Da się to jeszcze jakoś odratować? Niby przez tftp da się aktualizować i pokazuje się pasek postępu, że niby przyjmuje soft, ale niestety to nic nie daje sad

2

Odp: Destination host unreachable na picostation m2hp

Podłącz konsolę szeregową i zobacz co się dzieje.

Co do gargoyle - nie zrobił ci się jffs. Wystarczyło przywrócić ustawiania domyślne.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

A możesz Cezary wytłumaczyć mi to jak dla laika? Jak to zrobić, czy potrzebuję do tego jakiegoś innego kabelka? Czy łączenie wygląda tak? - http://pomoc.1and1.pl/serwery-c3/serwer … -a209.html

Co zrobić po połączeniu? Jakie komendy?

Będę wdzięczny jak pomożesz, bo wystawiłem już pico na olx jako uszkodzone za 70zl, ale wolałbym naprawić niż sprzedać smile Choć jak nie naprawię tego sam to pozostanie mi tylko sprzedaż sad

4

Nie, na obrazkach łączysz się przez ssh a ty masz wybrać serial. Do tego potrzebujesz konwerter szeregowy, identyczny który stosuje się "ratowania" routerów. I trzeba później router rozebrać i podłączyć się do uart który gdzieś jest na płytce.

Żadnych poleceń nie wykonujesz - on podczas uruchomienia będzie wyświetlał informacje o sobie, także przy wgrywaniu przez tftp. Więc to zrób i po prostu przeanalizuj co się dzieje.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

5

Nie mam takiego sprzętu, ani umiejętności do tego sad Cezary, a ile kosztowałaby taka usługa u Ciebie? Możesz napisać mi na priv? A jak drogo i jest to nieopłacalne, to...

...może chcesz to pico kupić za 80zł? z wysyłką:))  Pico ma 15 miesięcy. Na priv wysłałem Ci link do ogłoszenia. Mam też antenę senao, która jest podłączona pod pico. Też mogę ją odsprzedać w komplecie za dodatkowe złotówki. Wszystko jest kwestią dogadania...