Temat: E3372 HiLink + Router (jaki?) OpenWRT CC/Gargoyle CC

Witajcie,

prosilbym o krotka i zwiezla odpowiedz.

Jakie routery DualBand N (bez AC) polecicie dla E3372 HiLink tak aby na 100% dzialal i pobieral napiecie bez HUBa prosto z gniazda routera.
Naturalnie moga tez byc uzwane.
Kryteruim to stabilna i niezawodna praca przy niewielkich obciazeniach i obsluga zewnetrznej bramki Voip SIP.

Wiem, ze tematow jest ogrom, ale potrzebuje pewnej informacji, gdyz bede u rodzicow tylko 4 dni i to jest czas zeby wszystko polaczyc i ma dzialac...jak beda problemy nie bede mial fizycznej mozliwosci tego skorygowac.
Dlatego tym razem nie moge sobie pozwolic na wyciaganie wnioskow smile

Operator jesze nie jest wybrany. Jezeli ma to znaczenie tez prosilbym o info, ktory, jezeli ma to znaczenie dla obslugi HiLink w danej konfiguracji.

2

Odp: E3372 HiLink + Router (jaki?) OpenWRT CC/Gargoyle CC

Na to pytanie nikt Ci nie odpowie. E3372 może (ale nie musi) pobrać więcej prądu, niż mu router (każdy!) oferuje. I zależy w większości od jakości sygnału LTE w lokalizacji, w której będzie pracował...

OpenWrt: WAX206/NWA50AX/EA6350v3 || W szufladzie: WNDR4300/TL-WDR4300/SR3200

3

Widze w stopce, ze masz dokladnie taki sam modem o ktory pytam.

Moze nie byloby dla ciebie potworna trudnoscia podzielic sie informacja jak ty go uzytkujesz, w jakiej konfiguracji i jak sie u ciebie sprawuje?

Aktywny HUB sobie moge dokupic i nie jest to problem natomiast kluczowa jest reszta zapytania.
Cz Hilink na CC bezproblemowo pracuje i jezeli tak to skoro, ktos ma pozytywne doswiadczenia todo czego ma go podlaczonego??

4

Kolega @Sigma nie miał nic złego na myśli.
Mam u siebie TP-Linka 1043nd v2 + E3372 modowany Hilink, wpięty w gniazdo USB routera przez przedłużacz USB - dobrej jakości, bez huba, oryginalny zasilacz routera.
Zero problemów od ponad roku.

Identyczna konfiguracja u klienta, długa walka aby to zadziałało, próby z różnymi hubami aktywnymi.
W końcu zadziałało na hubie Unitek Y-2143 po drobnym "dłubnięciu" - przecięcie ścieżki +5V aby oddzielić zasilania z USB routera i z zasilacza.

Nie ma reguł niestety...

5

mekwion napisał/a:

Jakie routery DualBand N (bez AC) polecicie dla E3372 HiLink tak aby na 100% dzialal i pobieral napiecie bez HUBa prosto z gniazda routera.

Generalnie do samej obsługi modemu LTE polecam Nexx WT3020 (ma z mostkowane zasilanie na porcie USB i wydajność zasilania zależy od użytego zasilacza) posiada 2 porty ethernet-WAN/LAN (mogą oba pracować jako LAN), z innych mogę polecić używkę http://allegro.pl/listing/listing.php?o … -1-5-0812. Ze starszych jest jeszcze D-Link DIR-505 (1- port ethernet)-niestety cena jakaś chora.                                                                                           

mekwion napisał/a:

Operator jesze nie jest wybrany. Jezeli ma to znaczenie tez prosilbym o info, ktory

Ma znaczenie, polecam w abonamencie Orange lub Plus/CP, w prepaid tylko Aero2.                                                                       Wersja pracy modemu NDIS/HiLink nie będzie miała znaczenia jak HiLink E3372 będzie pracował z modowanym WebUI.

6

Mam e3372, używałem z Netgear wnd4300, z Tp-link wdr-4300, używałem go też z Netgear WNR3500L na Tomato. Osobiście mam biznesowy abonament Orange i w standardowej lokalizacji, w której mam <100m do nadajnika (nieobciążonego!) wszystkie te 3 routery bez problemu działają z tym modemem bez żadnego huba. Natomiast testowałem zestaw Netgear wnd4300 + e3372 w lokalizacji z nadajnikiem oddalonym o kilometr. I bez huba każde obciążenie modemu skutkowało restartem. Dlatego właśnie na Twoje pytanie tak trudno udzielić odpowiedzi smile

7

Slicznie dziekuje za rzeczowe i zwiezle odpowiedzi.

Po sprawdzeniu specyfikacji Nexx WT3020 wyglada na idealny wybor dla rodzicow...
jezeli USB jest zmostkowane odpada HUB na rzecz wydajnego zasilacza.
Czy 2A w tych okolicznosciach sobie poradzi w teorii z mocno obciazonym szukaniem sygnalu E3372? Czy potrzeba cos wiecej?

Sklaniam sie w strone Plusa. Dwa BTSy w obrebie >1000m. Miasto to Slubice i raczej LTE nie powinno byc obciazone, ale to tylko przypuszczenia.
W ostatecznosci bede posilkowal sie antena.

Jeszcze raz bardzo dziekuje za sugestie. Mam nadzieje, ze bede mial troche szczescia.

8

2A powinno dać radę smile U mnie sam modem chyba nigdy w testach nie przekroczył 1,2A (peak).