Chętnie to zrobię, ale przeszukałem neta i nie mia info jak to zrobić na cpe210, ani w ogóle nie znalazłem info, jak tego dokonać na jakimkolwiek sprzecie 
Tryb failsafe pewnie by zadziałał i chciałem go zrobić wg poniższej instrukcji, ale cpe210 nie ma żadnego guzika do wciśnięcia...
Tryb failsafe to tryb awaryjny, który w razie kłopotów pozwoli nam dostać się do routera i przewrócić jego normalne działanie. Jak się do niego dostać?
Wyłącz router.
W komputerze ustaw na stałe adres IP karty sieciowej na 192.168.1.2 z maską 255.255.255.0.
Podłącz komputer kablem do routera.
Włącz router.
Teraz w zależności od routera należy nacisnąć lub naciskać jakiś przycisk na routerze. W przypadku TP-Link TL-WR1043ND należało poczekać aż dioda SYS zacznie wolno migać i nacisnąć jednorazowo przycisk QSS, od tego czasu dioda SYS zaczęła migać szybko – oznacza to, że router wszedł w tryb failsafe.
W trybie failsafe router ma stały adres IP 192.168.1.1, a można się do niego dostać przez telnet bez hasła. Tradycyjnie z poziomu Windows możemy do połączenia się z routerem wykorzystać znakomity program PuTTY. W trybie failsafe wykonamy 3 polecenia, które całkowicie zresetują router do ustawień domyślnych:
mount_root
firstboot
reboot -f