1 (edytowany przez mza 2016-09-30 17:27:31)

Temat: router tl-wr740n - zamiennik na lepszy w podobnej cenie ( OpenWRT )

Witam

Chciałbym prosić o podpowiedź, jaki jest zamiennik dla router tl-wr740n, w sensie docelowo aby chodził na OpenWRT.
Obecny chodził bardzo dobrze. Szukam wersji z USB, lub większą pamięcią. Po prostu fajnie było by mieć WWW na routerze,
podpięty dysk USB który router widzi i używa jako pamięć dla tej www na nim itd. Możliwość uploadowania plików przez ftp / Samba itp.

Lub

router tl-wr740n - jaka jest inna wersja, która ma więcej wejść. Obecny router tl-wr740n ma 4 werjścia LAN oraz jedno WAN.
Chciałbym aby było ich więcej.

smile

2

Odp: router tl-wr740n - zamiennik na lepszy w podobnej cenie ( OpenWRT )

Więcej wejść lan? Praktycznie nie ma. Mikrotik 2011UAS (wspierany jest) ma 10, jeden z najnowych dlinków ale to nie pod openwrt.

Jak chcesz coś z usb to np. tp-link tl-wr842n v3

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3 (edytowany przez mza 2016-09-30 17:27:43)

Cezary napisał/a:

Więcej wejść lan? Praktycznie nie ma. Mikrotik 2011UAS (wspierany jest) ma 10, jeden z najnowych dlinków ale to nie pod openwrt.

Jak chcesz coś z usb to np. tp-link tl-wr842n v3

TP-Link TL-WR740N - AP Router 2,4GHz 740N 150Mb/s

Posiadam ten powyżej co zapisałem i pisze na spodzie żę Ver 4.21 - na allegro po 22zł widzę używane. Chciałbym wziąć dwie sztuki, i co za tym idzie mam pytanie. Jakiej Ver. nie brać ? Na Ver.4.21 - Twój obraz co mi kiedyś dałeś, działał dobrze długo. Zamierzam wziąć sobie dwa używane routery podobne i również chciałbym mieć odpowiednią wersję urządzenia.

Napisałem pytanie do sprzedającego, mam nadzieję że podeśle mi wersję na maila. Boje się że wgram OpenWRT pod nieodpowiednią wersję i będzie problem.

O ile dobrze sprawdziłem, pod mój obecny ta wersja była odpowiednia:
v4.21     Attitude Adjustment 12.09-beta (trunk r33312), Barrier Breaker (trunk r40572)     SoC: Atheros AR9331 , 400Mhz CPU, 4MB Flash/32MB RAM (esmt m13s2561616a)

smile

4

Chyba każda wersja 740 z polski działa.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.