Odp: Nexx WT3020 czy warto ?
Czy Nexx ma możliwość wyboru anteny którą nadaje/odbiera (tzw. "diversity")?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Nexx WT3020 czy warto ?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy Nexx ma możliwość wyboru anteny którą nadaje/odbiera (tzw. "diversity")?
O ile sterownik na to pozwala - w wireless są polecenia do tego.
W "iw dev" mam:
Wiphy phy0
max # scan SSIDs: 4
max scan IEs length: 2257 bytes
Retry short limit: 7
Retry long limit: 4
Coverage class: 0 (up to 0m)
Available Antennas: TX 0 RX 0Czy to oznacza że się nie ma takiej możliwości?
Możesz nie mieć takiej możliwości.
Jaki router porównywalny do Nexx WT3020,
tani, dodatkowo z zewnętrzną anteną polecicie?
Z góry dzięki.
Xiaomi Mini Wifi?
Nieprecyzyjnie zadałem pytanie,
z możliwością podpięcia anteny zewnętrznej.
Tak jak TL-WR842N v3 - macie z nim doświadczenia?
GLI ar150
http://www.gl-inet.com/ar150/
Ja dziś dostałem nexx wt3020 i od razu wgrałem gargulca. Używam ładowarki Nokia ac 60e, która ma 1.5A. Czy to nie aby za dużo? Musze kupić zasilacz z 1.2A? Czytając fora, ludzie podłaczają 2A i im potem pada router.
Ja dziś dostałem nexx wt3020 i od razu wgrałem gargulca. Używam ładowarki Nokia ac 60e, która ma 1.5A. Czy to nie aby za dużo? Musze kupić zasilacz z 1.2A? Czytając fora, ludzie podłaczają 2A i im potem pada router.
Router sobie weźmie tyle prądu ile potrzebuje, a nie tyle ile maksymalnie daje zasilacz.
Jak podłączasz w domu piekarnik o mocy 3000 W, to on cały czas bierze 3000 W, nawet jak tylko wyświetla godzinę?
marcin19883 napisał/a:Ja dziś dostałem nexx wt3020 i od razu wgrałem gargulca. Używam ładowarki Nokia ac 60e, która ma 1.5A. Czy to nie aby za dużo? Musze kupić zasilacz z 1.2A? Czytając fora, ludzie podłaczają 2A i im potem pada router.
Router sobie weźmie tyle prądu ile potrzebuje, a nie tyle ile maksymalnie daje zasilacz.
Jak podłączasz w domu piekarnik o mocy 3000 W, to on cały czas bierze 3000 W, nawet jak tylko wyświetla godzinę?
W sumie racja, ale sprzęt tez ma jakąś granicę maksymalnej podaży prądu? czyli, mogę mieć obecną ładowarkę 1.5A? a mogę też podłączyć 2A? nic się nie stanie po dłuższym czasie?
Spokojnie możesz podłączyć.
To super. Czyli jak mam markową ładowarkę Nokii, to nie opłaca się kupować innej. Dobrze wiedzieć. Już miałem kupić zasilacz stabilizowany SUNNY COMPUTER TECHNOLOGY 1.2A. Może ktoś zna ta firmę? tak na przyszłość, ciekawi mnie ta firma.
Druga sprawa, jakbym kupił powerbank, to mógłbym go używać zamiast zasilacza i mieć przenośny router? ktoś zwas już próbował taką kombinacje, ile by bateria wytrzymała przy np. 10000mAh? cały dzień?
10Ah@3.7V w sensownym powerbanku to ~12 godzin ciągłego transferu po LTE.
Normalnego korzystania z netu ? Ponad doba...
Zasilacz jest ważny, ale równie istotny jest kabel łączący do z routerem. Jeśli masz problemy prądowe, to zwróć na niego uwagę.
Zasilacz jest ważny, ale równie istotny jest kabel łączący do z routerem. Jeśli masz problemy prądowe, to zwróć na niego uwagę.
Bardzo istotny szczegół (ten oryginalny skompletowany przez chińczyków do zestawu nie nadaje się nawet do modemu CDMA), u mnie to maleństwo z LTE Orange 1800MHz i modemie E398-QMI wyciąga w nocy 85Mbps, teraz na lite (mierzone po WiFi-które nie jest w stanie przerzucić takich prędkości) jest
. Gdy nie bierzemy takich szczegółów pod uwagę to mamy tak http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?f=11&t=46859
To jak to w końcu jest. Jaki polecacie zasilacz? tzn jaki macie podłączony obecnie?
Każdy który ma jakikolwiek filtr na zasilaniu, jakąś jakość.
Najlepiej sprawdzają się 'renomowane' ładowarki, ale i one po czasie potrafią przestać trzymać stabilne zasilanie.
Ot metoda prób i błędów. U mnie aktualnie ładowarka 1.5A od Samsunga uciąga wt3020 z modemem LTE.
Każdy który ma jakikolwiek filtr na zasilaniu, jakąś jakość.
Najlepiej sprawdzają się 'renomowane' ładowarki, ale i one po czasie potrafią przestać trzymać stabilne zasilanie.Ot metoda prób i błędów. U mnie aktualnie ładowarka 1.5A od Samsunga uciąga wt3020 z modemem LTE.
Mam w kilku miejscach właśnie ładowarki Samsunga (oryginalne, tzw. podróżne, od telefonów: EP-TA10EWE, 2 A). Ciągną jakieś RPi i małe TP-Linki z modemami - wiele miesięcy bez problemów. Na plus na pewno jest odrobinę wyższe napięcie (5,3 V), które oferują - nie ma z nimi problemów z długimi kablami i np. z RPi 3, które jest dosyć wrażliwe na spadki. Dobry zasilacz, to naprawdę ostatnia rzecz, na której się oszczędza.
To jak to w końcu jest. Jaki polecacie zasilacz? tzn jaki macie podłączony obecnie?
Ja mam specyficzną (zewnętrzną instalacje-przy antenie uniwersalnej LTE800/1800/2600MHz Korab http://sklep.corab.eu/index.php?id_prod … id_lang=1) zasilaną PoE 48V z adapterem TL na 5V/2A (dodatkowo prze lutowałem zasilanie bezpośrednio do portu USB). Zanim padł wybór na Nexx WT3020 do takiego zastosowania-przetestowałem go na max. obciążeniach (to nie kwestia speed na sieci LTE, bo to zależne jest od konkretnej lokalizacji) tzn. router równolegle z obsługą połączenia LTE (E3276-NDIS), obsługiwał webcam USB (Microsoft HD-3000) i był serwerem Open VPN. Przez ponad miesiąc testu nie zaliczył żadnej "czkawki" (utrzymał również połączenie w ramach jednej sesji-pod tym samym IP). W tym czasie pracował pod oryginalnym zestawem zasilania Sony Xperia 1.0A, ale optymalnym jest zastosowanie zasilacza/ładowarki 5V/2A (to nie router ma apetyt na prąd, lecz modemy LTE), ten 1A mógł wystarczyć na oryginalnej ładowarce w moim przypadku (modem podłączony do instalacji zewnętrznej ze wskaźnikiem sygnału -55-60dB), a w innym już by mógł wystąpić problem. Także polecam min. 1.5A (jeżeli markowy produkt), wskazane 5V/2A (jest mnóstwo oryginalnych od tabletów które się sprawdzą), no i ten jakże ważny szczegół-kabel również wskazany jakiś dobry oryginał lub zakup takowego w sklepie, ale to będzie bolało-wydatek ok. 30zł
.
Mam ładowarkę Nokia ac60e 1.5A z kablem. Testuje też Nokia samochodowa 1A. Też daje radę. Naprawdę huawei 3372 nie jest prądożerny. Porównam telefon z LTE i router z 1A samochodowym. Zobaczę czy te same prędkości. Jeśli tak, to znaczy, że modem i router nie zjada dużo prądu. Podobno modemy e3272/3276 zjadały więcej prądu. A tu mamy huawei 3372, powinno być lepiej.
Nadal nie wiem, czy kupować Zasilacz impulsowy SUNNY 5V 2A microUSB, cena prawie taka sama jak Nokia i firma znana? zalezy mi na wbudowanym kablu microUSB, bo ma 1.8metra a ja mam w nokii tylko, 1.5m.
Hmmm
"huawei 3372 nie jest prądożerny" ?
Przy dużej wydajnosci LTE potrzebuje sam modem ok. 1 A lub nawet więcej i nie mam bata
E3272 zachowywał sie podobnie
Hmmm
"huawei 3372 nie jest prądożerny" ?
Przy dużej wydajnosci LTE potrzebuje sam modem ok. 1 A lub nawet więcej i nie mam bata
E3272 zachowywał sie podobnie
Jak modem usb, może chcieć 1A, przecież w usb komputera np. laptopa jest ok 0.7A. A takie modem jest przystosowany do urządzeń przenośnych? Dziś mierzyłem prąd routera i zabiera niecałe 0.3A. A modem, by aż tyle potrzebował?
Tak, modem tyle "może" potrzebować. Modemu USB kompletnie nie trzymają się specyfikacji i przy słabych warunkach pracy, przy poszukiwaniu sygnału lub zmianie technologii "piku" może tyle chcieć energii. I nijak ma się to do normalniej pracy, gdzie po prostu pobiera mniej niż pół ampera. Było to wielokrotnie na forum.
Wg specyfikacji Huawei (a wiadomo producenci lubią sobie odejmować, chcąc być bardziej eco) E398 pobiera
Maximum power consumption
<4W
Power supply
4.75V-5.25V / 800mA , rozpędzając się do dużych prędkości rośnie mu apetyt na prąd. E3372 pobiera mniej energii, lecz przy dużych prędkościach 500mA nie zaspokoi jego potrzeb, chwilowe skoki 1A mogą mu się zdarzać i jak zasilacz nie zaspokoi jego potrzeb to będzie mu szkodzić. Tyle potrafi u mnie wyciągnąć to maleństwo z E398/QMI http://www.speedtest.net/my-result/a/2216501349. ![]()
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Nexx WT3020 czy warto ?
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc