Temat: TP-Link Archer C5, C7, C1200 - który pod OpenWRT / LEDE ?
Czy mozną kupić cos przyzwoitego za przyzwoite pieniądzę z możliwością zmiany softu w/w ??
Jak nie to to co, dwa radia, AC, moze gigabit, jakby jeszcze miał USB 3.0...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → TP-Link Archer C5, C7, C1200 - który pod OpenWRT / LEDE ?
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy mozną kupić cos przyzwoitego za przyzwoite pieniądzę z możliwością zmiany softu w/w ??
Jak nie to to co, dwa radia, AC, moze gigabit, jakby jeszcze miał USB 3.0...
Dwa pierwsze tak, jak jeszcze dostaniesz określoną wersję. Ew szukaj coś z tej kolekcji: http://dl.eko.one.pl/lede/snapshots/tar … x/generic/
Rozglądam sie ale C5 w wersji 1.2 nigdzie nie znalazłem a chyba tylko ta działa z LEDE
C7 jak widzę tylko w v3 ale chyba widziałem v2 jeszcze która tez działa chyba tylko na v2 z LEDE
Czy C7 i LEDE można ustawić bez problemu AC czy działa wszystko poprawnie ?
Wkurza mnie moj WDR3600 który ciągle spina się tylko w n na 70 mbps z komórką ![]()
C5v1.2 i C7v2 normalnie działają pod openwrt/gargoyle/lede. Wszystko działa.
Cezary
Dzisiaj będę miał C7 v2
Muszę go w miarę szybko zrobić, jest gdzieś LEDE już z Luci ??
I którą wersję mam wgrać na początek ?
Zainstaluj lede, doinstaluj luci. Nie wiem czemu pytasz o wersję - lede nie wydało jeszcze wersji stabilnej, jest tylko snapshot zmieniany praktycznie codziennie.
Ok, tak myslalem, a OpenWRT nie było "gotowego" ??
Ale pewnie nie ma co juz wchodzic w samo OpenWRT, podpowiedz mi prosze jakiej nazwy pliku szukacbo pod ArcherC7 nic nie mam ![]()
Ok, tak myslalem, a OpenWRT nie było "gotowego" ??
Ale pewnie nie ma co juz wchodzic w samo OpenWRT, podpowiedz mi prosze jakiej nazwy pliku szukacbo pod ArcherC7 nic nie mam
A sznurówki sam już wiążesz?
@pepe, nie z Tobą była prowadzona dyskusja, więc po co sie wcinasz ? ( pytanie retoryczne )
Daruj sobie proszę na przyszłość takie komentarze "o guru"
Podpowiesz proszę Cezary ?
@pepe, nie z Tobą była prowadzona dyskusja, więc po co sie wcinasz ? ( pytanie retoryczne )
Daruj sobie proszę na przyszłość takie komentarze "o guru"
Podpowiesz proszę Cezary ?
To nie jest Twoje forum i nie Ty będziesz decydować, kto i co może tutaj napisać.
Ja tylko zauważyłem, że powoli zaczynasz osiągać wyżyny w byciu leniwym i niezaradnym. Naprawdę nie wiem jak można mieć na tym forum ponad 600 postów i nie potrafić znaleźć tak podstawowej informacji... samodzielnie.
Są obrazy, i moje i z openwrt. Po prostu zainstaluj.
btw C1200 jest na broadcomie, więc nie spodziewajmy się cudów.
btw C1200 jest na broadcomie, więc nie spodziewajmy się cudów.
C5 v2 też.
Cezary
Testuję AC i max co udało mi się osiągnąć to około 380-433 Mbps, a na pudełku piszą o 1200 ![]()
( i to mając telefon z AC przy samym routerze )
Szerokosc kanału to max 80 co mogę ustawić, czy totak ma byc w Archeru C7 ??
Wiesz że napis na pudełku ma się nijak to tego ile transferu da się uzyskać? Ty mierzysz przepustowość a oni piszą o bandwidth brutto.
Ja to wiem
papier przyjmie wszystko
Ale czy da się cos więcej wycisnąc w realu niz te "pod" 433
?
Takie cos w necie znalazłem, tylko czy w C7 mozliwe ??
Konfiguracja anteny 802.11N 802.11AC
Pojedynczy strumień (1x1) 150 Mbit/s 433 Mbit/s
Podwójny strumień (2x2) 300 Mbit/s 867 Mbit/s
Potrójny strumień (3x3) 450 Mbit/s 1,3 Gbit/sI znów - piszesz o przepustowości "brutto". Widziałeś kiedykolwiek żeby na zwykłym routerze z "N" osiągnąć 300Mbps (==37,5MB/s)?
Rozumiem ze brutto, ale ile moze to wyjsc netto ? Co do "n" to nigdy nie widze wiecej niz 72.2 czyli tak rozumiem mniejwiecej polowa ze 150 ? Do 300 w zyciu nie dojechalem :-) . To tez pewnie zalezy od odbiornika z drugiej strony ale czy te 433 to netto z 867 ?
Od początku: co jest klientem i czy on potrafi AC1200?
Klient AC jakim dysponuje to Xiaomi Mi5. Nie doszukalem sie nigdzie ile to max moze :-)
http://en.miui.com/thread-264462-1-1.html
https://www.youtube.com/watch?v=xJ_eCIy3vFk
W komentarzach masz że 433.
Wejdź do ustawień WiFi ( tam gdzie się wyświetlają sieci) i kliknij na aktualnie połączoną sieć.
W okienku pokaże się "szybkość łącza".
ps. Przekroczenie 400Mbit/s przy połączeniu na 867Mbit/s to już sukces. Rekord to zbliżenie się do 500, ale to nie na C7v2 i telefonie.
Bądź szczęśliwy z 200Mbit/s
No i sie wyjasnilo , dzieki :-) . Musze wiec kupic jakas dedykowana karte pod AC, ciekawe czy ponad 800 brutto czy tez wiecej uda sie wycisnac :-) chociaz to i tak dla "sztuki" bo zasieg tego + sciany strasznie tlumią ![]()
867 "brutto" powinieneś mieć na karcie AC 2x2.
Ok, rozumiem.
Czyli Mi5 ma tylko 1x1 czyli 433.
Przeglądałem Allegro i wiekszosc tańszych kart to tez "tylko" 433.
Ciekawi mnie też fakt, że czego bym nie robił to na "n" mam zawsze max 72,2 a przecież wiekszosc urządzeń chyba jest "150"
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → TP-Link Archer C5, C7, C1200 - który pod OpenWRT / LEDE ?
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc