Temat: MR3420, Gargoyle, UPC i problem z połączeniem kamery IP
Witam!
Temat dziwny, opisze z czym się zmagam, może ktoś z kolegów pomoże. Jakiś czas temu kupiłem kamerkę Xaomi YI Home Camera - fajna mała kamerka działająca po wifi. Od lat praktycznie mam u siebie MR3420 z Gargoyle i nigdy nie było z tym problemu. Z kamerą były jaja czasem działała w miarę, czasem cieła połączenie, skakał na niej zasięg wifi, czasem nie dało się w ogóle połączyć ale sama konfiguracja i połączenie z siecią przebiegała prawidłowo. Kamerkę odesłałem święcie przekonany że jest wadliwa. Przyszła druga nowa - to samo. Zacząłem szukać problemu, zaktualizowałem gaygoyle do najnowszej wersji, skonfigurowałem od nowa router itp - nic. Kanał, standard, moc nadawania - to nic nie zmienia.
Byłem już przekonany, że coś jest z 2gą kamerą ale dla czystego sumienia wyłączyłem wifi w tp-linku i uruchomiłem mój modem od UPC (Ubee EVW3226) w trybie routera z AP. Ustawiłem identyczne ustawienia, nazwę sieci, hasło, szyfrowanie i co? I kamera zaczęła pracować prawidłowo.. WTF? Jedyną różnicą jaką widzę to adresacja - Ubee standardowo ma adresacje 192.168.0.x a gargoyle ..1.x no ale heloł.. Co to ma do rzeczy? O co może chodzić? Próbowałem już nawet manipulować parametrem MTU, ale bezskutecznie.
Jeszcze odnośnie samego protokołu połączenia kamery - sprawa nie jest prosta bo kamera łączy się przez zewnętrzne serwery (przynajmniej przy tworzeniu połączenia, jak później nie wiem). Jeżeli kamera i smartfon są w jednej sieci to transfer z obrazem nie wychodzi poza NAT, ale gdy wyjdę z telefonem gdzie indziej to zestawiane jest jakieś połączenie i mam obraz jak w domu - całkowicie bez-obsługowo.