1

Temat: Jak dodać repozytorium paczek z githuba?

Cześć,

czy jest jakiś sprytny sposób na szybkie dodanie repozytorium (https://github.com/openwrt/packages) do środowiska kompilacji? Jak to elegancko zrobić aby nie rozjechał mi się katalog w którym mam źródła?

2

Odp: Jak dodać repozytorium paczek z githuba?

zigi napisał/a:

Cześć,

czy jest jakiś sprytny sposób na szybkie dodanie repozytorium (https://github.com/openwrt/packages) do środowiska kompilacji? Jak to elegancko zrobić aby nie rozjechał mi się katalog w którym mam źródła?

E... make package/symlinks?

3

smile

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

4

A czy to powinno pobrać całe to repozytorium? Ja potrzebuję sobie skompilować kilka paczek których nie ma w repozytorium paczek (.ipk) CC i do tej pory po prostu klonowałem do jakiegoś katalogu i potem kopiowałem potrzebne mi katalogi z plikami Makefile do mojego katalogu ze źródłami. Potem włączenie w menuconfig i kompilacja. Zrobiłem make package/symlink ale w menuconfig nie znajduję paczek.

5

Jeżeli zrobiłeś faktycznie make package/symlink to całe feedsy musiały się zainstalować i musisz wiedzieć paczki z repozytorium które miałeś zdefiniowane w feeds.conf. A pakiety openwrt są tam domyślnie.

Inna sprawa - w CC jest repozytorium pakietów dla 15.05, nie dla trunka który wskazałeś. Co więcej - nie wszystkie pakiety z trunka dają się skompilować, a dla CC niektórych brakuje. Więc jeżeli akurat piszesz o tych co brakuje w CC - po prostu sobie ściągnij, dodaj katalogi i trzymaj kciuki żeby się skompilowały. Bo jak nie to czeka cię łatanie lub przeszczep starszych wersji z repo BB.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

6

Tak, nie do końca zakumałem, że te pakiety z gałęzi master mi się nie pobiorą bo mam kompilację CC. Dzięki za wyjaśnienia.