Temat: Wr842nd v1 + mf821 w lte
Dzień dobry / Dobry wieczór
Wiem że tego typu połączenie pojawiało się na forum dość często, jednak nigdzie nie znalazłem konkretnej odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie.
Modem w trybie lte z routerem działa stabilnie, nie używam aktywnego huba. Prędkości osiągane przez modem z routerem nie przekraczają 24 Mb/s (download) - za to przy bezpośrednim podłączeniu modemu do kompa download skacze do 60 Mb/s.
Router jest podłączony pod zasilacz 12v 1A, oprogramowanie Gargoyle v1.6.2.2, testy prędkości oczywiście robione po kablu.
Czy zakupienie dobrej jakości huba usb pozwoli na docelowe osiągnięcie prędkości w połączeniu modem + router? Czy jednak wina leży po stronie routera który nie wyrabia ze względu na procesor bądź inne parametry? Pytam dokładnie o to, ponieważ w każdym identycznym wątku ludzie piszą o docelowych prędkościach 20 Mb, a mi chodzi o znacznie więcej. Ktoś osiągnął na tym routerze szybsze prędkości na jakimś innym modemie lte?
Jeśli jednak w grę wchodzi wymiana routera- lubię Tp-Linki- więc czy wdr3600 to najtańsza opcja? (w razie jakiejś propozycji, wymagam tylko odpinanych anten).
Pozdrawiam, i dzięki za zainteresowanie