Odp: TL-WR1043ND kiepski transfer z/na dysk USB
Zobacz czy w pakiecie ntfsprogs nie ma go (mkfs.ntfs), ale nie wiem, bo nie sprawdzałem.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → TL-WR1043ND kiepski transfer z/na dysk USB
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Zobacz czy w pakiecie ntfsprogs nie ma go (mkfs.ntfs), ale nie wiem, bo nie sprawdzałem.
Też miałem wersję z zasilaczem i powędrowała do kosza. Transfery były w okolicach 1MB/s. Kupiłem jakiś najtańszy w komputroniku i działa dobrze.
A możesz podać model , albo lepiej link, bo nie chce kupować kota w worku - już jednego mam ![]()
Chyba zmienili ofertę. Dojechałem do tych po 80zł i nie znalazłem.
Ewentualnie przejść się do Saturna/MM i stamtąd coś wybrać.
W saturnie nie byłem, a ten szajs co mam to właśnie z MM. Dzisiaj nawet w Vobisie kupiłem jakiś Logilink za 55 zł http://www.vobis.pl/oferta/notebooki/ak … link.aspx, ale niczego nie wykrył (w routerze, bo w kompie bez problemu). Na szczęście sprzedawca zgodził się na zwrot. Mam jeszcze na oku tego http://www.belkin.com/uk/IWCatProductPa … _Id=490181 (oglądałem go i ma zasilacz 5V 2500mA)- jest za 49 zł w agd-euro-rtv, ale tam nie zgadzają się na zwrot. I mam dylemat ![]()
Na tym shicie mam ponad 11MB/s
http://allegro.pl/hub-usb-2-0-aktywny-z-super-mocnym-zasilaczem-1-5a-i1378210715.html@jolero1000
A twój dysk ma swoje zasilanie czy nie, bo mój jest zasilany tylko z usb???
Witam, dołączam się do topicu.
Dzisiaj w końcu reanimowałem mój routerek. Ogólnie kupiłem ten model z myślą, o dysku sieciowym. Kupiłem 750GB Samsung, który po podłączeniu do kompa przez przejściówkę USB daje ~23MB/s. Po podłączeniu do routera na oryginalnym sofcie... 2MB/s (Jedna duża partycja ntfs, ponieważ wszystkie kompy w domu mają winde). Próbowałem z OpenWRT, jednak transfery były podobne. No i później uwaliłem router po 3cim razie wgrania firmware. Ot taka historia. Teraz moje pytanie: jakie transfery Wy posiadacie? Co źle robię że otrzymuję takie koszmarne transfery? Jak miałem OpenWRT to miałem wgrany sterownik usb 2.0.
Proszę o radę, zostać przy oryginalnym czy bawić się dalej? Jest sens? Bo czytałem, że jedni są happy jak mają transfer pod ext3 5MB, a inni mają 12MB? Tylko nie wiem jakim cudem? Ja byłbym już zadowolony z 10MB... gdyby tylko się dało...
Pozdrawiam
Ja mam 12MB/s. Na 2,5" stary samsungu i kieszeni z allegro za 11zł.
PS. Pomijam już fakt, że kabel ethernet musi być dobrej jakości i mieć właściwie końcówki zrobione.
jestem na specjalizacji sieci komputerowe ;P moje karty to gigabitówki ;P jaki masz soft?
Mój openwrt.
ale masz ntsf? jakieś rady co do konfiguracji?
No nie, nie mam takiej potrzeby. ext4.
jeszcze ostatnie pytanie. to jest różnica czy mam Gorgyle czy Luci? to może odbić się na wydajności czy nie? czy jest możliwe abym na ntsf miał transfer ~10MB? czy takie rzeczy tylko w unixowych fs'ach ?
Dzisiaj wgrałem nowego gargulca "dzięki Cezary" i faktycznie coś się ruszyło w sterach na wifi bo mam transfer USB-wifi na poziomie 4,5 MB/s dodam że karta 11b/g więc jak na 54mb/s to całkiem nieźle, po prostu masakra. Zauważyłem we wcześniejszej wersji też tak było, że na łączu 100mb/s ma transfer na poziomie 2MB/s co to może być??? troche to dziwne, na 1GB/s ma powyżej 11MB/s
więc wychodzi na to że na wifi mam lepszy transfer niż na ethernet
Sukces ![]()
Wymieniłem huba na tego Belkina, o którym Pisałem wcześniej i szok ![]()
root@Gargoyle:~# hdparm -t -T /dev/sda1
/dev/sda1:
Timing cached reads: 198 MB in 2.02 seconds = 98.15 MB/sec
Timing buffered disk reads: 52 MB in 3.05 seconds = 17.02 MB/sec
A przy okazji - przy kopiowaniu z/na dysk w czasie kiedy miałem cienkie transfery bardzo przydał mi się programik Ext2Fsd-0.48. Podpinałem dysk do kompa i hulaj dusza 20-25MB/sek - i co ważne w obie strony, a nie jak Ext2IFS_1_11a tylko do odczytu. Także polecam wszystkim którzy mają podobne problemy
.
u mnie też sukces ![]()
partycja na ext3 i oto moje wyniki:
WIFI (n):
FTP/U = ~1.8MB/s
FTP/D = ~5.2MB/s
SMB/U = ~3.2MB/s
SMB/D = ~6.2MB/s
LAN (gb):
FTP/U = ~5.8MB/s
FTP/D = ~14MB/s
SMB/U = ~7.6MB/s
SMB/D = ~12.9MB/s
chciałem przetestować jeszcze NFS'a... ale wbrew mojej wiedzy okazało się, że windows 7 obsługuje nfs dopiero od Ultimate, a ja mam Professional. trochę szkoda... bo słyszałem że NFS jest o niebo szybszy od SMB.
a moje wewnętrzne transfery to ~102MB/s i ~24MB/s
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → TL-WR1043ND kiepski transfer z/na dysk USB
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc