Odp: OpenWRT na Linksys WRT1900AC v1 ..... walka z instalacją
Poczekaj na odpowiedź kogoś ktoś tego modelu linksysa używa.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → OpenWRT na Linksys WRT1900AC v1 ..... walka z instalacją
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Poczekaj na odpowiedź kogoś ktoś tego modelu linksysa używa.
Wiem że jeszcze coś namieszałem przy powrocie do OFW z partycjami, wtenczas nie chciał bootować z głównej partycji i użyłem poradnika: https://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic … 72e9fec151
Booting back to stock from other patition
When you install DD-WRT over stock, it installs on a different partition. You can use the following command by entering it in DDWRT commands on the administration tab, Telnet or SSH to determine what partition DD-WRT is running on.
Code:
ubootenv get boot_partThe last number it returns is the partition (it will return 1 or 2). In my case, DD-WRT is on partition 1, so to return to Stock, enter (If yours returns 2, put 1):
Code:
ubootenv set boot_part 2and then reboot. You can use the command
Code:
rebootTo reset and boot to stock if you brick DD-WRT installation
1. Assuming the router is on, turn it off.
2. Turn it back on... the power light will illuminate and then go out briefly as it prepares to boot. As soon as it goes out, turn it off again. Repeat this step three times, leaving the router on after the third time you turn it off.
3. Let it boot. It should return to stock after you let it boot.
Ale teraz nie mam połączenia z OFW przez SSH, żeby zmienić partycje
Podłącz konsolę szeregową i będziesz mógł przestawić w bootloaderze to co chcesz.
Jako fachowiec na tym forum, mógłbyś mi jakąś konkretną polecić? na allegro znalazłem tego trochę...
cp2102 szukaj.
Udało się!!!!!
Dla potomnych lub dla siebie samego na następny raz!
Skorzystałem z anglo-języcznego forum, które znalazłem przez przypadek, tam był opisany podobny problem jak mój..
1. Reset 30/30/30
2. DOWNGRADE OFW do 1.1.10 (FW_WRT1900AC_1.1.10.167514_prod.img)
3. Instalacja wybranego przez siebie innego systemu, w moim przypadku openWRT (luci-15.05-mvebu-armada-xp-linksys-mamba-wrt1900ac-squashfs-factory.img) kolegi Cezarego (dziękuję)
4. openWRT odpalił bez problemu
Teraz moje dodatkowe pytanie, czy OFW musiałem UPDATE-tować do najnowszej wersji czy może pozostać ta stara wersja OFW? MA to jakieś znaczenie? Z założeniem że nie mam zamiaru przechodzić już na OFW... Wtenczas domyślam się żę update będzie mnie czekał i wgranie ostatniego backupu ustawień...
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → OpenWRT na Linksys WRT1900AC v1 ..... walka z instalacją
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc