1 (edytowany przez janek125 2016-06-13 07:07:58)

Temat: Mały router do e3372 pod antene

Witam
Potrzebuje jakiś mały router do którego wepne modem e3372 i powiesze pod anteną w jakiejś hermetycznej skrzynce. Myślałem o mr 3020 ale ma trochę mało flasha. Chcę wygrać najnowsze Gargoyle. Może jakieś propozycje? Chyba że wyrobi prądowo to wezmę ten i wrzuce obraz bez webifa. W sumie modem mam HILINK to wszelkie statystyki on będzie realizował. A i najważniejsze czy te 400 mhz obsłużą przesyłki LTE? Ten router tylko to będzie realizował bez dhcp i innych rzeczy.
A za tym routerem przemawia cena bo za 50 zł mogę go mieć tylko czy będzie ok do mojego zasosowania?
Edit
-------------
Nie chyba że jest szansa na zrobienie czegoś takiego jak kolega ma w tunerze nBox że softa uruchamia bezpośrednio z pendrajwa? W bootloaderze tak jest zrobione ze wkłada specjalnie zrobionego pena i idzie z pena a jak nie ma nic to z flasha. Nie da się tak zrobić z routerem??

2

Odp: Mały router do e3372 pod antene

A może NEXX WT3020? Tani jak barszcz (zwłaszcza, jak kupisz z Ali) i spełnia wszystkie wymogi.

3

I możesz tak zrobić jak pisałeś - masz extroota uruchamia się z pendrive, nie masz pendrive - uruchamia się z flash.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

4 (edytowany przez janek125 2016-06-13 08:40:45)

Tak ale chodzi mi o to że mam np we flashu Twój obraz bez webifa, robię exroota i nie mogę zainstalować na kartę Gargoyle tylko tak jakby "zwiększa się" pojemność flasha i można doinstalować dzięki temu więcej dodatków. Ja to tak rozumiem. Natomiast w tym tunerze jest tak że wkładasz jednego pena z softem X i się odpala soft X, później wkładasz pena z softem Y to idzie soft Y a jak nie wkładasz nic to idzie to co jest we flashu. O takie rozwiązanie mi chodzi. Z tego co wiem to na openwrt się tak nie da. Dlatego pytam czy nie ma możliwości zmiany tego w bootloaderze żeby dało się tak jak pisałem wcześniej. Nie wkładam nic to odpala się gołe openwrt, włożę jednego pendrajwa na którym mam openwrt z luci i ono się uruchamia, później wkładam jeszcze innego pena z Gargoyle i idzie Gargoyle.

5

Nie, zwykły bootloader nie potrafi startować z usb.

6

Więc wpadłem na pomysł może da się go jakoś wdrożyć?

7

Jak napiszesz sobie nowy bootloader. Tylko po co?