1

Temat: TL-WR1043ND - montaż "do góry nogami"

Witam!
Mam pytanko do doświadczonych użytkowników tego routera. Otóż wymyśliłem sobie idelane (z punktu widzenia wystroju i wygody obsługi w moim pokoju) miejsce na zamontowanie routera. Chciałbym go podwiesić pod szafką wiszącą (tak jak się montuje np. radia kuchenne) wykorzystując fabryczne otwory na spodzie obudowy. Pudło wisiałoby wtedy do góry nogami, czyli zmieniłby się kierunek przepływu powietrza przez obudowę. Czy taki montaż mu nie zaszkodzi? Ktoś już tak zrobił i używa? Nie zauważyłem na razie aby routerek zbytnio się nagrzewał podczas pracy w normalnej pozycji, ale zapytać zawsze warto... smile

2

Odp: TL-WR1043ND - montaż "do góry nogami"

Nie powinno. Jak coś się będzie działo zawsze możesz małe radiatorki dać (co też niektórzy robią).

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Mi się wydaje, że nie zaszkodzi. Otwory wentylacyjne są również od spodu routera, tak więc nagrzane powietrze będzie miało którędy się wydostać. Tylko pamiętaj, żeby zostawić mu kilka-kilkanaście mm odstępu od szafki.

4

Mi tak wisi już z pół roku i nie zanotowałem niekontrolowanego zwisu czy restartu.

Archer C7 v.2 + LEDE by Cezary http://beta.speedtest.net/pl/result/6621599402