Temat: Problem po upgrade z BB do CC

witajcie

jestem szczesliwym posiadaczem tplinka 3600 wink Zrobilem upgrade z BB na CC. Na czysty CC poinstalowalem wszystkie pakiety jakie mialem na BB, podmienilem configi i bylo wszystko ok. Pare dni nic nie zmienialem , a teraz cos instalujac mam komunikaty typu:

po opkg update oczywiscie:

Package mc (4.8.14-1.3) installed in root is up to date.
Collected errors:
 * pkg_get_installed_files: Failed to open //usr/lib/opkg/info/aircrack-ng.list: No such file or directory.
 * pkg_get_installed_files: Failed to open //usr/lib/opkg/info/cal.list: No such file or directory.
 * pkg_get_installed_files: Failed to open //usr/lib/opkg/info/usbutils.list: No such file or directory.
 * pkg_get_installed_files: Failed to open //usr/lib/opkg/info/hostapd-utils.list: No such file or directory.

tych lini z pkg_get... jest z 20. Co zrobilem? Jak naprawic? sad

2

Odp: Problem po upgrade z BB do CC

Plików z BB nie przenosi się do CC, niepotrzebnie to zrobiłeś. System widzi że było to instalowane ale brakuje plików. Zrób teraz instalacje tego pakietu (np.usbutils) i później go odinstaluj jak jest zbędny.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

ale ja tylko i wylacznie configi w etc przenioslem + shadows + passwd + crony

nic binarnego nie przenosilem raczej a na pewno nic poza etc smile

4

A np. extroota nie przeniosłes?

5

mialem 2 routery, na jednym BB i z niego etc skopiowalem,

na drugim wgralem CC, nowy pendrive, format pendrive, extroot, opkg update, opkg install z listy pakietow z BB co sobie wyeksportowalem, wgranie config, dzialalo, instalowalem bez problemow, a dzisiaj jaja wink

moze opkg zedytowac bo jest jakies krotki (bez Twoich repo jest w CC od Ciebie?)

jak usunac teraz ten blad co mi sie pojawia? reinstalacja pakietow? cos wyrzucic? potestuje na jakims maloznaczacym pakiecie ale nie wiem co wink poza tym ze nie moge nic instalowac (bo chyba sie nie instalauje) to raczej wszystko poza ftp dziala (transmission, samba)....

6

opkg.conf zostaw w spokoju, aktualnie jest taki bo w CC jest jest katalog /etc/opkg.

Napisałem Ci co masz zrobić, czego nie zrozumiałeś?

7

juz dziala, dzieki za pomoc

podsumowujac: opkg remove [list of all packets from error list], opkg install [list of all packets from error list]
wink bo googlalem ale nic nie znalazlem na szybko wink]