Temat: Motion lagi w streamie, słaby framerate.

Zauważyłem makabryczną różnice w straemie  między mjpg-streamer a motion.
próbowałem już chyba wszystkich konfiguracji w Motion ale nic zadowalającego nie uzyskuję (sekcja Stream). Podgląd ma lag kilkusekundowy a framerate chyba 1/s . Czy jest w ogóle możliwa taka konfiguracja aby obraz był przekazywany płynnie tak jak np w mjpg-streamerze ?

Drugie pytanie est pośrednio związane z motion. Kamera którą posiadam pod OpenWRT ma przesycony kolor niebieski. (zarówno pod motion jak i mjpg-streamer) Czy da radę to skalibrować  (opcje z pliku motion.conf nie uwzględniają kolorów)?

2

Odp: Motion lagi w streamie, słaby framerate.

Dasz radę przestawić w motion żeby wymuszał format mjpeg zamiast czegoś innego z kamery?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3 (edytowany przez gooolash 2016-04-29 20:18:53)

Odp: Motion lagi w streamie, słaby framerate.

mam opcje wyboru kodeków do kompresji wideo ale to chyba nie ma nic wspólnego ze stramem .
mogę sobie dobrać paletę kolorów pod mjpeg ale to nie zmienia wydajności streamu

Edit:
Ze strony projektu motion:
The webserver generates a stream in "multipart jpeg" format (mjpeg). You cannot watch the stream with most browsers. Only certain versions of Netscape works. Mozilla and Firefox brosers can view the mjpeg stream but you often have to refresh the page once to get the streaming going. Internet Explorer cannot show the mjpeg stream. For public viewing this is not very useful. There exists a java applet called Cambozola which enabled any Java capable browser to show the stream. To enable the feature to a broad audience you should use this applet or similar.

Jak bede miał okazje przetestuje tą Cambozola