Odp: Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
WNDR4500 są praktycznie nie wspierane w openwrt.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
Strony Poprzednia 1 … 11 12 13 14 15 … 181 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
I wszystko jasne.
Szukać wersji v2?
wndr4300 v2? Też nie wspierany. Ale kup, ktoś wsparcie musi zrobić.
Ale lipa...
Z ciekawości - dlaczego nie jest wspierana?
Bo nikt jeszcze tego nie zrobił...
Bo nikt jeszcze tego nie zrobił...
Mam go u siebie i chcę zrobić wsparcie... tylko jak zawsze za mało czasu.
Ale lipa...
Z ciekawości - dlaczego nie jest wspierana?
Nie mam pewności, ale wygląda na to, że v2 jest dostępny tylko w USA i w Europie go nie będzie.
Ktoś tę wersję w ogóle u nas widział w sprzedaży?
Vectra go dokłada w pakiecie do internetu. Znajomy dostał takowy do biura. Jak zobaczyłem v2 na spodzie też byłem zaskoczony ![]()
Vectra go dokłada w pakiecie do internetu. Znajomy dostał takowy do biura. Jak zobaczyłem v2 na spodzie też byłem zaskoczony
A tak normalnie, w jakimś sklepie ktoś widział?
W USA v2 to już ponoć też EOL...
Cześć
Potrzebuję zakupić nowym modem, bo kablówka podniosła mi prędkość na WAN do 120mbps stąd chciałbym mieć porty 1GE aczkolwiek w sumie te 20mbps teoretycznej straty mogę przeboleć
Do tej porty używałem routera Mikrotik ale niestety popsuł się port WAN stąd decyzja a zakupie czegoś nowego. Dobrze by było jakby można wgrać openwrt aby mieć większe możliwości konfiguracji. Nie potrzebuję fajerwerków typu porty USB czyli NAS, LTE etc. Bardziej zależy mi na transferze głównie po kablu i WiFi aby móc wyciągnąć te 120mbps jak będzie taka możliwość.
Tyle to zwykły 1043v1 potrafi. Po kablu, bo wifi to już indywidualna sprawa.
Dzięki Cezary za propozycję ale jak zobaczyłem na jego specyfikację to sobie przypomniałem że u mnie straszny syf na 2.4GHz i chciałbym przejść na 5GHz więc ten 1043 odpada.
Mam możliwość kupić od kolegi linksys ea6200 ale jak popatrzyłem na menu konfiguracji to masakra na WAN nawet DNSów własnych podać nie można
no i z tego co widzę to chyba ddwrt tylko na nim ruszy z alternatywnych.
No to wdr3600 jak jeszcze gdzieś upolujesz, ew archer c5.
Czyli kupować 4500 i czekać na wsparcie?
Czy w ogóle jest sens myślenia o 4500 czy szukać 4300 v1?
Tego wdr3600 niestety nigdzie nie ma a ten C5 widzę trochę kosztuje. A wdr4300 albo 4600?
wdr4300 też może być.
Czyli kupować 4500 i czekać na wsparcie?
Czy w ogóle jest sens myślenia o 4500 czy szukać 4300 v1?
4500 to broadcomy, na nich nie działa wifi bo brak jest otwartych sterowników.
A czy jest jakaś bardzo znacząca różnica między 4300 a 4500 po za tymi n750 n900 i różnicą jednego portu USB?
+ czy v2 jest lepsze (?) od v1?
Pytasz właściwe o co? Bo to inna 4300/4500 to inna architektura. Coś jak pytanie co jest lepsze: fiat czy toyota.
Chciałem kupić coś dobrego skoro już inwestuje. Jedyna przeszkoda to brak wsparcia openwrt w 4500 - a pewnie szybko to się nie zmieni.
Martwi mnie EOL 4300 v1 - stąd moje pytanie.
No jest EOL. Więc albo jednak go kupisz albo kupuj np. C2600 lub Linksysa 1900 jak chcesz w miarę przyszłościowo. Ale to są już większe koszty.
Witam
Przeczytałem ten wątek, oraz kilka innych. Większość proponowanych "tanich" routerów jest już niedostępna. Pytanie czy w granicach 200 pln znajdę coś lepszego niż WR1043ND v2/3? W tej chwili używam tego routeru w wersji 1 i jestem w miarę zadowolony. Nie potrzebuje dwóch pasm, w pobliżu widzę od 5-8 sieci, z czego tylko jedna ma w miarę mocny sygnał. Nie potrzebuje ac bo wszystkie urządzenia obsługują co najwyżej standard a. W sieci kilka notebooków, kilka smartfonów, dekoder tv oraz dwa telewizory, nas i drukarka etheternetowa. Dostawca Netia z ich modemem daje mi max 12Mb/s i więcej raczej nigdy nie będzie. Muszę kupić jakiegoś AP podłączonego na parterze kablem, a mój TP-Link już nawet procesorem odstaje.
Z dostępnych:
- do 300 pln znalazły by się pewnie WNDR3700 v4, EA4500;
- w granicach 350 Archer C5v1.2;
- ok 450 Archer C7v2;
- w granicach 500 Zyxel NBG6716.
Mogę zainwestować w coś do kilkuset złotych, pytanie czy warto?
Pierwsze dwa jak najbardziej mogą być.
Dziękuję, będę celował w te dwa.
No jest EOL. Więc albo jednak go kupisz albo kupuj np. C2600 lub Linksysa 1900 jak chcesz w miarę przyszłościowo. Ale to są już większe koszty.
No tak, ale to już ceny mnie zabijają... 200F za router trochę dużo.
Jednak Kupie 4300 v1. Wystarczy na rok - dwa. Łącza większego niż 50Mb/s i tak nie dostanę tutaj niestety póki co.
Może znacie jakieś internetowe sklepy w UK gdzie mogę dostać ten model? Szukam ale bieda straszna...
Pierwsze dwa jak najbardziej mogą być.
Drogą kupna za 299 PLN nabyty Linksys EA4500. Dziękuje za pomoc.
Strony Poprzednia 1 … 11 12 13 14 15 … 181 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc