Temat: TL-WR841N
Witam posiadam wyżej wymieniony router, czy openwrt-ar71xx-tl-wr841nd-v7-squashfs-factory.bin mogę wgrać ten obraz do niego? W nazwie obrazu występuje "d" którego nie ma u mnie na urządzeniu.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → TL-WR841N
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam posiadam wyżej wymieniony router, czy openwrt-ar71xx-tl-wr841nd-v7-squashfs-factory.bin mogę wgrać ten obraz do niego? W nazwie obrazu występuje "d" którego nie ma u mnie na urządzeniu.
N a ND to to samo oprócz anten (d jak detachable antenna). Teoretycznie więc możesz, ale nie wiem czy zostanie przyjęty. Trunk obuduje oddzielne obrazu dla niego.
Jak nie zostanie przyjęty to tylko kabelkami go będę mógł odratować?
To w ogóle nie uda Ci się go wgrać.
Czyli nic nie ryzykuje ma się rozumieć? ![]()
Wiesz, dreszczyk emocji i szansa że uwalisz router zawsze istnieje. Nudno by było bez tego.
Cezary zaryzykowalem i wgralem, i router nie dziala:/
Nie działa przez 192.168.1.1 ani przez PuTTY
Dioda Sys od Routera miga przez kilkanascie sec po włączeniu i swieci, po prztrzymaniu klawisza QSS powyzej 3sec następuje restart, także jakby działało ale dostępu do niego nie ma, co teraz?
Nie działa przez 192.168.1.1 ani przez PuTTY
Może wszystko jest ok.
Z tym 192.168.1.1 przez przeglądarkę próbujesz? Tak nie pójdzie. Najpierw telnet, potem ssh (putty). Tak robisz?
Telnet nie działa, ssh tez nie działa:(.
Lan po routerze działa przed chwila sprawdzalem ale to chyba malo ważne, jakieś pomysly abym mógł sie dostac do urzadzenia?
Failsafe, firsboot i urządzenie działa:) (już myślałem ze do piachu je wysłałem), mam teraz pytanie z innej beczki. Posiadam router TP-Linka WR1043ND (obraz Cezarego) do niego podpięty dysk1TB na którym mam filmy, na roterze postawiona również jest sieć bezprzewodowa. Idąc na pół piętro mojego domu siła sygnału WiFi spada na tyle dużo że nie jestem w stanie odpalić filmu w DIVX a co tu o HD myśleć z dysku sieciowgo, mogę więc wykorzystać TL-WR841N do wzmocnienia sygnału? Jeśli tak to jak mam tu ustawić z góry dzięki.
Cezary możesz dopisać na głównej ze obraz openwrt-ar71xx-tl-wr841nd-v7-squashfs-factory.bin działa także na urządzeniach bez "d" ![]()
Przez strop raczej mało rzeczy się przebije. Tak, możesz użyć jako wzmacniacza.
To jak to ustawić bo nie mam pojęcia?
W gorgoyle sobie wyklikasz. W OpenWrt nie, bo nie ma arp-nat, chyba że zwykłe ap+ap_client postawisz.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → TL-WR841N
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc