1

Temat: Uwalony TP-WR1043ND v1

Czolem,

Dzis po raz kolejny mialem zgryz, bo ruter na Gargoylu 1.6.2.2 ugrzazl na ekranie logowania i zmiany hasla, nic nie pomoglo.
Dodatkowo flesz firmłerem fabrycznym zwrocil: Block erase error (zly czeksum?) i koniec balu czyli dyskoteka na diodach.
Wiec: jesli ktos ma genialny i prosty pomysl na reanimacje to funduje 4pak Warki Strongi lub Zywca
a jesli nie to oddam ruter za 4pak j.w.
Nadmienie ,ze juz raz reanimowalem przez telnet bezposrednio na plytke ale drugi raz mi sie juz nie chce ))

pozdr

Pozdr

TPLink WR1043nd v1, Gargoyle 1.11.0.4

2

Odp: Uwalony TP-WR1043ND v1

Próbowałeś wgrać fabryczny w bootloaderem i własnie uwaliłeś router. Tylko interfejs szeregowy do płytki, bo wątpie żebyś miał tryb awaryjny w uboocie.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3 (edytowany przez bluecd 2016-04-08 14:17:12)

Cezary napisał/a:

Próbowałeś wgrać fabryczny w bootloaderem i własnie uwaliłeś router. Tylko interfejs szeregowy do płytki, bo wątpie żebyś miał tryb awaryjny w uboocie.

Dzieki za odpowiedz, tak , jak myslalem ale juz po ptakach, nie chce mi sie znowu grzebac.
Oddam za 4pak, moze ktos reflektuje.

PS. Nawiasem mowiac Gargoyle bylo fajne tylko co jakis czas pojawial sie w/w problem z logowaniem i propozycja zmiany hasla-w kolko, bez mozliwosci wejscia dokadkolwiek.

Pozdr

4

Aktualizacja:

Pin TX oraz sasiednia sciezka sa przypalone i chyba brak 2 kondes./rezyst., wiec jesli mimo tego ktos chce sie pobawic to prosze priv.

Pozdr

5

bluecd napisał/a:

Aktualizacja:

Pin TX oraz sasiednia sciezka sa przypalone i chyba brak 2 kondes./rezyst., wiec jesli mimo tego ktos chce sie pobawic to prosze priv.

Wysyłałem wczoraj, sprawdź spam?