Cezary wracam z kolejnym pytaniem.
Na wstępnie dzięki dla Wszystkich za dotychczasową pomoc, poza modułem 3ginfo wszystko działa jak należy.
Ale najpierw opis sytuacji:
1. wszystko na razie działa poprawnie, modem e3372h-153 tradycyjny od Play WAN2 i WAN1 z ADSL od Netii (modem zewnętrzny).
2. moduł 3ginfo coś się krzaczy z moim modem, przy pracującym WAN na modemie LTE, 3ginfo pokazuję, że LTE jest rozłączone, jak naciskam połącz, WAN lte się rozłącza. dziwne.
3. obecnie mam dwa działające oddzielnie łącza WAN: 1/ ADSL który daje mi prędkości ok 15MB/ 1 MB/s oraz 2/ LTE PLAY który daj mi prędkości ok. 30-40 MB / 10 MB/s.
I teraz moje 2 zagadnienia/pytania:
1. jak zrobić aby 3ginfo ruszyło poprawnie? pewnie coś robię źle.
2. zobaczyłem na forum, że da się zrobić tryb pracy MULTIWAN tak aby pracowały jednocześnie oba WANY, które i tak opłacam, wiec czemu z tego nie skorzystać? Prośba po podpowiedź w konfiguracji:
Czy gdzieś znajdę cały opis jak taki MULTIWAN łaczny uruchomić?
a. czy da się zrobić taką konfigurację aby wykorzystać pełną prędkość obu łączy?
b. czy w sytuacji gdy któreś z łączy stanie lub się rozłączy, to czy drugi przejmie całość ruchu? Czyli, że do pracy wystarczy mi jedno dowolne sprawne łącze, ADSL lub LTE.
c. czy jeśli pkt. a jest możliwy, to czy prędkości pracy będą wprost sumą prędkości z obu łączy?
d. pod jakim adresem IP zewnętrznym będę widoczny?
Na razie tyle, dzięki za pomoc.