1 (edytowany przez sat4all 2016-03-28 16:28:03)

Temat: Iptables

iptables -t nat -F prerouting_blokada 2>/dev/null || ( \
        iptables -t nat -N prerouting_blokada; \
        iptables -t nat -I PREROUTING -i br-lan -j prerouting_blokada; \
)
IP=$(uci get network.lan.ipaddr)
iptables -t nat -A prerouting_blokada ! -d $IP/32 -p tcp -j DNAT --to $IP:80

Ma ktos moze pomysl jak na wyvladac ten wpis w firewall.user jesli nie uzywam bridge dla interfejsow i mam wszytko bezposrednio a chce miec strone powitalna dla sieci wifi (wlan0 i wlan0-1) kiedy probowalem zmienic wpisy z br-lan na wlan0 albo wlan0-1 niestety nie dziala

2

Odp: Iptables

Odpowiedziałem Ci już na openrouter.info. Nadal jest to aktualne.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Cezary napisał/a:

Odpowiedziałem Ci już na openrouter.info. Nadal jest to aktualne.

A to nie wiedzialem ze ty to obsy wink ale napisales ze mam uzyc swojego domowego router czyli bramy dla mesh ap ale ja niechce ruszac domowego chce to zrobuc na ap mesh bo br- lan dzila na nim ale wlan0 juz nie dlatego szukam odpowiedzi czy da sie uzywac tych wpisow dla interfaceow czy tylko dla mostow

4

Wszystko się da jak sobie napiszesz po swojemu. To co zaprezentowałem działa na standardowej konfiguracji lan/wan, dlatego też napisałem żebyś "hotspota" postawił na bramce wyjściowej. Nie chcesz - musisz znaleźć inne rozwiązanie/napisać je sobie sam.

5

Cezary napisał/a:

Wszystko się da jak sobie napiszesz po swojemu. To co zaprezentowałem działa na standardowej konfiguracji lan/wan, dlatego też napisałem żebyś "hotspota" postawił na bramce wyjściowej. Nie chcesz - musisz znaleźć inne rozwiązanie/napisać je sobie sam.

Dobra dziekuje za pomoc a czy nodogsplash tez dzial tylko na mostkowanych interfejsach ??  Bo niestety w pisaniu skryptow jest noga dlatego napisalem do ciebie bo wiem ze sie na tym znasz i myslalem ze cos naskrobiesz ale nic jak sie da moze cos znajde w necie

6

nodogsplash działa na interfejsie. Tyle że pakiet z CC ma kilka problemów (np. z redirectem strony).

7

Cezary napisał/a:

nodogsplash działa na interfejsie. Tyle że pakiet z CC ma kilka problemów (np. z redirectem strony).

A BB tez ma problemy ?? Bo ja mam w sumie na 4 ap BB

8

Na bb działało.