26

Odp: Prośba o pomoc w reanimacji mr3420

Hej,

Nie sugerujcie się nazwami modelu i wersji firmware, tl-mr3420-v2 !!! Ten router ma 4Mb, zgodność modelu i wersji usypia czujność i ewidentnie wprowadza w błąd skutkujący zniszczeniem routera.

Nie wiem czy to celowe uceglanie, ignorancja czy zwykłe dziadostwo ale u mnie też padło po wrzuceniu: luci-15.05-ar71xx-generic-tl-mr3420-v2-8M-squashfs-sysupgrade

27

Nie czytanie opisów przez Ciebie. Obrazy są dla modeli  z rozszerzoną ilością flash nie dla 4MB. Trąbione jest to przy każdym możliwym opisie i przy dziesiątkach wątków na forum, ale nie, po co czytać. Każdy ma w głębokim poważaniu jakikolwiek opis i wgrywa co popadnie nawet nie przeczytawszy czym obraz jest i co zawiera. Są ludzie którzy mają takie routery i prosili o takie obrazy.

Pewnie że padło jak to nie jest obraz na zwykły model routera.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

28

Witam
Mam już konwerter udało mi się podłączyć na adres 192.168.1.100 stały wydałem komendę tpl aby zatrzymać boota  i tyle nie wiem jak wgrać nowy soft i nie wiem jak ustawic serwer
Proszę o pomoc

29

roratoga napisał/a:

Witam
Mam już konwerter udało mi się podłączyć na adres 192.168.1.100 stały wydałem komendę tpl aby zatrzymać boota  i tyle nie wiem jak wgrać nowy soft i nie wiem jak ustawic serwer
Proszę o pomoc

Nic nie wiesz, bo nie chciało Ci się poszukać.
https://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl … h_via_tftp

30

Byłem na tej stronie nie znalazłem tam nic o konfiguracji serwera i jego ustawieniu

31

Masz serwer tftp po prostu uruchomić na danym interfejsie i położyć w jego głównym katalogu plik o nazwie code.bin. Nic tam  nie ma do ustawiania.

32

Na danym interfejsie czyli 192.168.1.100 ? Czy 192.168.0.86

33

Tam nie ma nic o adresie 192.168.0.86. Masz ustawić np. 192.168.1.100 i na takim ma serwer tftp nasłuchiwać.

34

Router reanimowany
Problemem byl system win10 ktory blokowal komunikacje miedzy pc a routerem a objawem bylo cos takiego
TFTP from server 192.168.1.100; our IP address is 192.168.1.111
Filename 'code.bin'.
Load address: 0x81000000
Loading: T T T T T T T T T T
Retry count exceeded; starting again
po uruchomieniu serwera w trybie zgodnosci ruszyl
Teraz jeszcze jedno pytanie
oprocz nie wspieranego juz gargoyle jaki soft z gui w jezyku polskim moge wgrac ?
pzdr

35

Luci z openwrt.org po doinstalowaniu polskiego tłumaczenia.

36

cezary dziekuje ci za pomoc jestes naprawde kompetentna osoba na tym forum i pewnie masz juz dosc pytan ktore dla Ciebie sa jasne
moglbym Cie jeszcze prosic o link do ostatniego Luci z openwrt.org bo ja znajduje tylko bez gui a jesli chodzi o spolszczenie to takie cos zalatwi sprawe ?
opkg update
opkg install luci-i18n-polish

37

takie coś może być. Obrazy są tu:

https://downloads.openwrt.org/chaos_cal … x/generic/