Tak przyznaje teraz to widzę, zmylił mnie trochę tekst
Cezary "ATtiny85 z LittleWire" napisał/a: drugie - np. do sterowania przekaźnika (układu typu usbrelay).
Nie potrzebnie drążyłem temat litllewire.
Zmienić tego się bez ingerencji w źródła projektu podejrzewam nie da, więc pozostaje mi zabawa z innymi projektami .
A jeszcze jedna sprawa , w poradniku OpenWrt - ATtiny w zastosowaniach opisujesz attiny z wgranym littlewire dzięki któremu
Układ udostępnia 4 użyteczne GPIO odpowiadające odpowiednim wyprowadzeniom procesora: 0, 1, 2 i 5. Linie 3 i 4 wykorzystywane są do komunikacji USB, więc są bezużyteczne w tym zastosowaniu. Ponieważ jednak routery udostępniają swoje linie GPIO, przerobiłem trochę sterownik i numeracja tych dodatkowych została przenumerowana od 50:
- linia 0 (PB0) - numer gpio 50
- linia 1 (PB1) - numer gpio 51
- linia 2 (PB2) - numer gpio 52
- linia 5 (PB5) - numer gpio 55
Obsługa tych linii jest identyczna jak tych systemowych; dla przykładu - aby ustawić stan niski na linii 1 (PB1) należy wydać polecenia: (...)
Eksportujemy numery 50, 51, 52 i 55, pojawiają się nazwy "normalne": PB0, PB1, PB2 i PB5.
Co dalej? Można je wykorzystać jako linie do sterowania przekaźnikami, zrobić prostą klawiaturę, sterować jakimiś urządzeniami.
czyli da się sterować poszczególnymi liniami ale do tego potrzebny jest pakiet kmod-gpio-lw-usb którego w CC nie ma zgadza się ? Czy znowu źle coś rozumiem ?