Temat: Ram mod 1043
Wiem, ze to już mało poruszany temat ale czy pamięci ze zdjęcia nadadzą się do tplinka 1043?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Ram mod 1043
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wiem, ze to już mało poruszany temat ale czy pamięci ze zdjęcia nadadzą się do tplinka 1043?
Znajdź kartę katalogową to się dowiesz na 100%, ale po oznaczeniu mogę się domyślić, że są 8-bitowe. Do moda routera potrzebne są 16bit ddr 333 lub 400, i w desktopowych modułach dimm bardzo rzadko się trafiają, o wiele częściej w laptopowych sodimm.
Nie nadają się, bo są tam kości w konfiguracji 64Mx8-bit, a pasują 32Mx16-bit.
A czy ktoś ma może do sprzedania takie kostki, albo podpowie gdzie kupić?
A czy ktoś ma może do sprzedania takie kostki, albo podpowie gdzie kupić?
Ja jeszcze kilka mam, ostatnie sztuki, bo się szykuję na BGA ![]()
Info na pw.
http://allegro.pl/ddr1-512mb-pc2700-333 … 86196.html
Poproś o kość 333MHz i masz 8 sztuk. Tylko upewnij się, by nie przysłali Ci BGA.
http://allegro.pl/ddr1-512mb-pc2700-333 … 86196.html
Poproś o kość 333MHz i masz 8 sztuk. Tylko upewnij się, by nie przysłali Ci BGA.
A dają gwarancje, że kości są 32Mx16-bit? ![]()
W sumie racja, nie dają. Przy czym można pewnie się dopytać i wybrać odpowiednią. Ja sam nie spotkałem jeszcze innych w pamięciach sodimm 512MB albo w 256 z chipami po jednej stronie, więc jest małe prawdopodobieństwo, że nie będą pasować.
No i będzie miał 8 sztuk pewnie taniej niż jedna od Ciebie
.
@jajen - jeśli bywasz w Łodzi to chętnie dam ci jedną za darmo.
W sumie racja, nie dają. Przy czym można pewnie się dopytać i wybrać odpowiednią. Ja sam nie spotkałem jeszcze innych w pamięciach sodimm 512MB albo w 256 z chipami po jednej stronie, więc jest małe prawdopodobieństwo, że nie będą pasować.
W przypadku modułów SODIMM 32Mx16-bit są częściej spotykane, w zwykłych kościach DIMM w 99 na 100 przypadków są 64Mx8-bit.
No i będzie miał 8 sztuk pewnie taniej niż jedna od Ciebie
.
No na pewno taniej, bo ja mam nowe kości, nie z demontażu i PC3200
Coś za coś.
Trochę zboczę z tematu, ale jest jedna rzecz, która mnie ciekawi:
Czy jak wlutuję kość 333MHz to ona pracuje z 400MHz? Z tego co pamiętam z czasów Athlona XP, to nawet dla niektórych 266MHz to nie był problem (z CL3).
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Ram mod 1043
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc