Temat: Martwy tp-link 3220 v1.2? (debrick)

Witam,
wgrałem przez nie uwagę luci-15.05-ar71xx-generic-tl-mr3220-v1-8M-squashfs-factory.bin czyli soft przeznaczony do modelu z większą pamięcią.
Urządzenie martwe, po podłączeniu rs232 nie widzę sekwencji boota aby podać komendę tpl.
Raz tylko pokazało się : "random: nonblocking pool is initialized"

Czyli przez rs232 już nic nie zrobię ?

2

Odp: Martwy tp-link 3220 v1.2? (debrick)

Jeżeli faktycznie podłączyłeś rs232 to możliwe, że już nic przez konsolę nie zrobisz.

Home: ZyXEL NBG6817 (OpenWrt)
NAS: HP ProLiant MicroServer Gen8 E3-1265L V2, 16 GB (PVE)

3

Ma być konwerter pracujący na napięciach 0-3.3v a nie rs232c.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

4

Nie wyraziłem się precyzyjnie, użyłem do tego USB-UART RS232 PL2303HX. Dodatkowo przeprowadziłem tą samą czynność na innym routrze i w tym przypadku uzyskałem odczyt w konsoli.

5

Więc sprawdź czy dobrze przylutowałeś kabelki. Masę zwłaszcza.

6

Witam, podpowie Ktoś co może być nie tak ?   

Dzisiaj kupiłem używany TP-Link 3220 v2 . podłączyłem pod komp. zalogowałem się 192.168.0.1 (oryginalne firmware)
Po menu można normalnie się poruszać, więc klikam firmware upgrade, wybieram wcześniej wybrany plik z factory w nazwie (próbowałem różne i openwrt i MiFi)   po wybraniu pliku klikam "upgrade" i wyskakuje komunikat "Please choose a file to upgrade"
tak jak bym nie wybrał pliku - chociaż to zrobiłem.
Próbowałem też go zresetować poprzez menu - wygląda na to jak by się zresetował jednak po uruchomieniu nazwa ssid jest taka jak była ( reset przyciskiem daje taki sam efekt)

Zauważyłem że druga dioda (słoneczko) miga jednostajnie.  inne normalnie świecą wifi ,lan,power.

Dzięki z góry za sugestie.

7

Zmien nazwę pliku (bo jest za długa) na np. a.bin. Lub zmień przeglądarkę (czasami różnie to bywa). Ale w pierwszej kolejności to zrób upgrade do ostatniej dostępnej wersji na stronie tplinka żeby sobie zupgejdował uboota i żebyś miał tam tryb awaryjny.

8 (edytowany przez arek1194 2018-11-29 12:23:25)

Dziękuje za szybką odpowiedź . Skrócenie nazwy pomogło.
(najpierw zaktualizowałem jak radziłeś oryginał, aby mieć recovery)