Temat: tl-wr1043nd co wgrać?

Witam. Potrzebuję wgrać do tl-wr1043nd v1.10 gargoyle lub openwrt z luci. Czy jest dokładnie tak jak pisze na tej stronie:
https://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-wr1043nd
Mogę wgrać maks Attitude Adjustment 12.09? Nowsze uwalają router? Moje cele dla routera, połączenie w trybie most bezprzewodowy, postawić extroot, zainstalować kartę dźwiękową, zainstalować mpd. Czy znajdę gotowe pakiety w opkg?

2

Odp: tl-wr1043nd co wgrać?

Nowsze nie uwalają routera, naczytałeś się bzdur gdzieś. Możesz normalnie wgrywać, i nie starą wersję AA tylko najnowsze CC.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Zainstalowałem i skonfigurowałem z grubsza openwrt ale mam problem. Połączyłem się z siecią wifi "gargoyle", która dostarcza mi internet, potem dodałem nową sieć wifi "openwrt" która robi za ap. Otworzyłem firewall. Jest internet ale nie mogę się połączyć ze stroną gargoyle ani żadnymi usługami które stoją na routerze z gargoyle. Co powinienem zrobić?

4

Nie mogłeś dodać nowej sieci do istniejącej bo gargoyle nie obsługuje czegoś takiego. Więc najpierw pokaż co i jak ustawiłeś.

5

Konfiguruje openwrt z luci. Do routera z gargoyle się łączę po internet i do niego na stronę zarządzania nie mogę się dostać z routera z luci.

6

Więc nie na gargoyle tylko drugi router. Podłączyłeś ten drugi pod wan czy pod lan? Czy po wifi?

7

wifi. Wygląda to tak że to wifi chyba robi za wan w konfiguracji jest (wwan). Przełączyłem teraz tą opcję z wwan na lan i działa jak należy. Czy tak może zostać czy to jest niepoprawnie?

8

To zależy co chcesz uzyskać i jak to ma działać.

9

Chcę uzyskać internet na routerze luci z routera z gargoylem i mieć dostęp do strony zarządzania gargoyle. W gargoyle się taka opcja nazywała most bezprzewodowy.

Router1(luci)suchy, internet potrzebny bo nima-----------wifi---------router2(gargoyle) ten ma INTERNET, z tego biere neta

Wygląda że działa wszystko jak należy więc tak zostawię.