1 (edytowany przez Dudzio 2016-01-25 13:14:15)

Temat: TVheadend na TP-LINK TL-WDR3600

Chcę strumieniować sygnał DVB-t na różne urządzenia.

1. Czy TP-LINK TL-WDR3600 da sobie z tym bez problemu rade czy nie zawracać sobie głowy i od razu zainstalować na Raspberry Pi?

2. Czy w synology będę mógł odebrać taki strumień i nagrywać na hdd? (wiem, że mogę podpiąć tuner do synology ale nie chcę)

3. Czy w KODI zainstalowanym na innym RPI można dodać strumień i oglądać oraz nagrywać?

Tuner dwugłowicowy.

2

Odp: TVheadend na TP-LINK TL-WDR3600

3xTAK

3

Zmieszczę wszystko na 16M Flash?

4 (edytowany przez dopsz 2016-01-25 21:26:10)

Nie, potrzebny extroot.
[EDIT] Przepraszam, z rozpędu mając na myśli WDR3600 myślałem o fabrycznym, a w 8M się nie mieści i nie rozchodzi się o kilkadziesiąt kB, bo tam brakuje sporo.

5

W kwestii uzupełnienia. Jeżeli dowolny użytkownik zainstalował gołe AA lub gołe BB to TVH wejdzie nawet na 8MB Flash smile

Xiaomi AX3000T @ Netgear R6220
* DVBT2 - T230C *

6

Ja bez problemu uruchomiłem tvheadend na TL-WDR4300. Jednak szybko okazało się nagrywać można maksymalnie jeden program, bo przy dwóch router się albo restartuje, albo wywala tvheadend. Co prawda do nagrywania użyłem opcji z tvheadend, więc nagrania były zapisywane na podłączonym pendrivie. Wydaje mi się że USB nie dawało rady z obsługą odczytu z tunera oraz zapisu na pendrive.
Ostatecznie rozwiązałem to w ten sposób, że kupiłem mini komputerek za 90zł. Włożyłem do niego dysk twardy na którym zainstalowałem linuksa z tvheadend. Komputerek ma estetyczną obudowę, 6 portów USB z czego używam 3 (3x RTL2832). Nie mam problemu z nagrywaniem nawet kilku programów na raz.
Do oglądania używam interfejsu web (czyli vlc), samego vlc lub kodi (fajnie się sprawdza na telefonie). Nie miałem potrzeby nagrywać lokalnie używając kodi, bo wszystko się dzieje automatycznie na komputerku z tvheadend. Dlatego w tej kwestii się nie wypowiem.

7

Dziękuję, za cenne informacje.

Jako, że mam do 3600 podpięty na usb dysk, więc sobie odpuszczę (magistrala usb może tego nie wytrzymać) i zainstaluję tvheadend na RPI2.