Temat: Problem z Netgear 4300

Witam serdecznie , wczoraj zakupiłem router Netgear 4300 , połączenie z laptopem na paśmie 5Ghz bez problemu , we właściwościach karty bezprzewodowej wyświetla 300Mb/s internet hula na maxa , po kilku godzinach samoistnie router obniża prędkość do 144Mb/s , firmware oryginalne , może któryś z użytkowników tego routera mógłby pomóc.

2

Odp: Problem z Netgear 4300

Masz np. inne sieci w eterze lub cokolwiek innego co zakłóca transmisję. Lub robisz to przez kilka ścian.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Laptop stoi w tym samym pokoju co router , wystarczy że wejdę w ustawienia routera i bez żadnych zmian kliknę przycisk apply i prędkość jest ok , po kilku godzinach wchodzę we właściwości karty bezprzewodowej i z powrotem jest 144Mb/s

4

Więc masz coś w eterze. A przypadkiem nie masz np. jakiegoś oszczędzania energii w laptopie ustawionego na tej karcie?

5

Mam podobny problem ale na ZyXEL'u i wifi AC. Po kilku dniach wifi zaczyna działać bardzo wolno. Ostatnio nawet całkiem przestaje działać. Zwykły restart wifi pomaga.

Home: ZyXEL NBG6817 (OpenWrt)
NAS: HP ProLiant MicroServer Gen8 E3-1265L V2, 16 GB (PVE)

6

Gruberek napisał/a:

Mam podobny problem ale na ZyXEL'u i wifi AC. Po kilku dniach wifi zaczyna działać bardzo wolno. Ostatnio nawet całkiem przestaje działać. Zwykły restart wifi pomaga.

Inny sprzęt, inny sterownik, inne otoczenie. Kompletnie nie związane jedno z drugim.

7

Przestawiłem w opcjach karty preferowane pasmo 5Ghz i tylko tryb a/n , w eterze tylko moja sieć jest widoczna , ustawiona jest maksymalna wydajność na zasilaniu sieciowym(baterii nie używam) , wszystko było ok przez jeden dzień i z powrotem zniżyło prędkość do 144Mb/s . Reset do ustawień fabrycznych mógłby pomóc ? Inny sterownik do karty bezprzewodowej(AR5BWB222)? Chyba tylko kupno kabla pomoże...