Temat: Gargoyle update
Witam, widzę że na stronie gargoyle jest już stabilna wersja BB 1.8.1, aktualnie posiadam ostatnią wersję z tej strony czyli 1.6.2.2, czy mogę bezproblemowo zaktualizować do nowszej wersji i wczytać ustawienia ze starej ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Gargoyle update
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam, widzę że na stronie gargoyle jest już stabilna wersja BB 1.8.1, aktualnie posiadam ostatnią wersję z tej strony czyli 1.6.2.2, czy mogę bezproblemowo zaktualizować do nowszej wersji i wczytać ustawienia ze starej ?
Nie można bezproblemowo wczytać ustawień ze starego GG..
Poza tym lepiej zaktualizuj się od razu do wersji ispyisail z 18 stycznia
https://www.gargoyle-router.com/phpbb/v … amp;t=8247
o ile jest wersja dla Twojego routera.
Tylko ta wersja niestabilna jeszcze, a mi bardziej na stabilności zależy niż na nowościach. A czym wyróżnia się ta wersja ? Czy w ogule warto przesiadać się ze sprawdzonego gargoyle 1.6 czy jest odczuwalna jakaś różnica w działaniu ?
A jaki masz router i co na nim uruchamiasz?
Interfejs się w praktyce nie zmienił. Działa wyraźnie szybciej niż na AA. "Pod maską" sporo zmian, z których na pewno o większości nie mam nawet pojęcia. O ile masz w miarę nowy sprzęt z 8+MB flash, przejście na CC zapewne jakieś korzyści da. Gdyby akurat coś potrzebnego się sypało, zawsze można wrócić do AA, zapisując sobie obecny konfig.
Wersja 1.8.1 oparta jest na strupieszałej gałęzi BB. Stabilna to ona jest głównie z nazwy. Wersja ispy jest na CC, która za niedługo też będzie strupieszała, bo DD za pasem. Ogólnie gargoyle strupieszało i pewnie się to już nie zmieni. Ale pozostawanie ciągle na AA to jednak pewnego rodzaju ekstrawagancja.
TL1043nd v1, mam dość rozbudowaną konfigurację qos'a i vpn'a, konfiguracja tego od początku chwilę by zeszło, pomniejsze dodatki typu transmission,mdlna,tvheadend itp przeniosłem na Banana Pi więc z tym by pewnie nie było problemu. Będzie więcej czasu to pewno spróbuję się z tym pobawić. Czy zmieniło się coś odnoście konfiguracji qos'a w LUCI ?Czy dalej tylko przez konsolę ?
Czemu przez konsolę? Przecież od zawsze jest w LuCI to.
Hmm, kiedyś w demie tego nie zalazłem, a jest to tak rozbudowane jak w gargoyle ? Macie jakiś link do aktualnego dema ?
Nie, nie jest rozbudowane. Co więcej - sam musisz wiedzieć co wyklikać, bo to tylko nakładka na uci jest, jak całe luci.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Gargoyle update
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc