Temat: Temat nie na temat-czyli uszkodzony pendrive

Witam wszystkich posiadam pendrive 32 GB Firmy mach Xtreme o symbolu MX-Lx. Do wczoraj wszystko było z nim w porządku. Wczoraj wyjąłem go z gniazda usb bez wysuwania sprzętu (pod windowsem) i od tej pory nigdzie go nie widać w systemie.Dioda mignie jeden raz i tyle.Próbowałem go uruchomić pod linuksem i menadżer plików o nazwie SpaceFM At A Glance,widzi go jako urzadzenie sr0 i wyrzuca następujący komunikat: Mount/dev/sr0
status finished with error (exit status32),a poniżej:

udevil: /dev/sr0 is known to mount - running mount as current user
udevil: warning 45: options ignored for device in fstab (or specify mount point)
mount: no medium found on /dev/sr0.

Czy istnieje jeszcze jakaś szansa na uratowanie tego pena czy po prostu się z nim pożegnać.Przyznam szczerze że trochę mi go szkoda,bo dałem za niego z 8 dych no i poza tym jest (właściwie był) naprawdę szybki.

2

Odp: Temat nie na temat-czyli uszkodzony pendrive

Zobacz w zarządzeniu dyskami czy widzi go i jesteś w stanie go sformatować. Ew poszukaj różnych programów do niskopoziomowego formatowania (nazwy nie dostaniesz bo to zależy od tego jaki chip siedzi w środku).

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3 (edytowany przez szybki10 2016-01-15 14:53:30)

Odp: Temat nie na temat-czyli uszkodzony pendrive

Niestety nie widzi go w zarządzaniu dyskami, i tak samo nie widzi go w wierszu poleceń (windowsowym) jak wpiszę polecenie
list disk w diskpart. Widzi go tylko w tym menadżerze pod linuksem.Jesli chodzi o chip to znalazłem coś takiego:

http://www.hardware.fr/articles/930-10/ … -test.html