Odp: n2n v1 w CC
Dzięki. Kolejny raz.
Śmiga jak chciałem.
Swoją drogą: "libpthread" zassało z openwrt.org, dlaczego?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → n2n v1 w CC
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dzięki. Kolejny raz.
Śmiga jak chciałem.
Swoją drogą: "libpthread" zassało z openwrt.org, dlaczego?
Bo to zwykły pakiet a n2n potrzebował go. Kmod* musisz instalować od siebie, a resztę jak chcesz (byle by nie z DD/trunka bo tam inna biblioteka już jest)
Czyli wychodzi na to, że kompilując własny obraz nie można później dodać pakietów kmod* w łatwy sposób?
A czy istnieje jakiś prosty sposób na kompilację wszystkiego i stworzenie własnego repozytorium, czy trzeba każdy pakiet ręcznie zaznaczać w "make menuconfig"?
W menu jest opcja "kompiluj wszystko"
ale pewnie chcesz tylko moduły.
Zainstalować możesz z repo openwrt wymuszając instalację i mając pewność co robisz. Bo np. oni mają ipv6, ty ja wyrzucisz to z obrazy to instalacja później samego modułu nic nie da bo żaden programi kernel nie będą miały struktur odpowiedzialnych za ipv6 itd.
Repo robisz w identyczny sposób jak ja mam - zasób lokalnie lub zdalnie i masz.
Faktycznie, jest w "Global build settings" opcja "[ ] Select all kernel module packages by default" oraz "[ ] Select all userspace packages by default". Czy o to chodzi?
Czy mam rozumieć, że jeśli to zaznaczę i skompiluję, to dostanę (pewnie do rana) w katalogu /bin/ramips/packages/ całe repozytorium do swojego obrazu ze wszystkimi programami i modułami?
tak. I na pewno chcesz wszystko (przemilczając fakt że coś może mieć błąd i wywali się kompilacja).
Masz rację. To nie najlepszy pomysł.
Czy dobrze rozumiem, że wystarczy skompilować "kernel module packages", a "userspace packages" zainstalują się z oficjalnego repozytorium jak np. "libpthread"?
Chcę dać koledze A5-V11 z 16MB flash, a on raczej nie poradzi sobie mając instalować pojedynczo każdy pakiet...
Tak jak piszesz.
Jeszcze jedno: gdzie muszę podmienić adres do repozytorium? W "/etc/opkg.conf" tak jakby było pusto, a jeśli coś tam wpiszę, to przy aktualizacji listy wywala błąd mówiący o zduplikowanych pakietach.
Niestety zaznaczenie "Select all kernel module packages by default" nie dało pożądanego efektu. Chyba pozostaje ręczne wszystko potrzebne zaznaczać...
Przeczytaj http://eko.one.pl/forum/viewtopic.php?id=9622
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → n2n v1 w CC
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc