Temat: TL-WR941ND jaki obraz wgrać?
Witam
jaki obraz mogę wgrać z tej strony żeby dzialal z tym routerem TL-WR941ND v2?
czy jak ściągnę wersje z gui Luci od routera wr842n v2 to czy będzie to działac?
Pozdarwiam ![]()
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → TL-WR941ND jaki obraz wgrać?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam
jaki obraz mogę wgrać z tej strony żeby dzialal z tym routerem TL-WR941ND v2?
czy jak ściągnę wersje z gui Luci od routera wr842n v2 to czy będzie to działac?
Pozdarwiam ![]()
Nie, 941 ma mniej flash, ja dla 4M nie robię obrazów luci tylko czyste openwrt.
ściągnąłem jakiś openWRT ze strony openWRT i gui Luci było już, że tak powiem od nowości.
Teraz natomiast mam problem.
Bo router ma działać jako switch i wifi.
W tym celu do portu LAN1 umiescilem kabel od który daje internet ustawiłem dns oraz brame na adres IP serwera który robi za dhcp w mojej sieci.
Problem jest taki, że gdy wylacze router i włączę go jeszcze raz na komputerze podłączonym skretka pod LAN2 mam komunikat ograniczenie lub brak łączności, karta sieciawa pobiera sobie adres IP z serwera który robi za DHCP, jednak komputera nie można spingowac z sieci która jest przed tym routerem.
I teraz najlepsza część bo mija 5 minut i wszystko jest ok. Komputer wpiety od LAN2 ma inteenet oraz jest widziany w sieci która jest "przed" routerem.
Moje pytanie jest takie, czemu tak się dzieje?
Czemu ten komputer od razu nie dostaję dostępu do internetu?
Obrazy z openwrt.org już mają luci, tak.
941 ma jakiś zakręt z portami, tam każdy port widziany jest przez system jako oddzielny interfejs. Więc dopóki system nie wstanie i nie zrobi bridge z tych interfejsów to pewnie może nie działać jeszcze sieć. On ma inaczej ten switch zrobiony niż reszta routerów.
A le jak robie pinga z konsoli routera to idzie, gdy robię na komputerze podłączonym do LAN2 to wtedy nie idzie ![]()
próbowałem w konsoli włączyć debug z wartoscia 4 żeby mieć więcej szczegółów o co chodzi, ale nic nie ma.
Czyli ten bridge robi się 5 minut? ![]()
Bo jak działa normalnie (jest wyłączony dhcp na routerze) to internet i wszystko wskakuje prawie od razu.
5 to nie. Ale z 1-2 się uruchamia.
no właśnie a u mnie trwa to 5 minut co jest według mnie trochę dziwne.
Podłącz dowolny inny router i sprawdzisz.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → TL-WR941ND jaki obraz wgrać?
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc