Temat: Mikrotik RB 411UAHR Wgranie aktualnego Openwrt pomoc
Witam
chciałbym wgrać do mikrotika 411UAHR Openwrt z poprawkami Cezarego taki w miarę świeży czy ktoś mi poda link do niego ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Mikrotik RB 411UAHR Wgranie aktualnego Openwrt pomoc
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam
chciałbym wgrać do mikrotika 411UAHR Openwrt z poprawkami Cezarego taki w miarę świeży czy ktoś mi poda link do niego ?
Jest link na eko.one.pl....
dopiero się uczę i wolę jak ktoś poda mi konkretnie bo nie chcę tego zepsuć ![]()
Link konkretnie masz tu: http://eko.one.pl/?p=openwrt-chaos-calmer#ar71xx
Rozumiem że to te 3 pliki ?
openwrt-15.05-ar71xx-mikrotik-rootfs.tar.gz
openwrt-15.05-ar71xx-mikrotik-vmlinux-initramfs.elf
openwrt-15.05-ar71xx-mikrotik-vmlinux-lzma.elf
Innych nie ma, tak.
jest gdzieś opis jak to wgrać kolejność itp. ?
Na eko.one.pl.... Jest opis 433 i 912, wgrywa się identycznie też do 411.
ok jeszcze mam pytanie jak już mam zainstalowany w jednym mikrotiku starszą wersję 12.09 / LuCI 0.11.1 to jest możliwość aktualizacji do nowszej ? czy muszę też wszystko wgrać od nowa?
Wszystko od nowa. Dla mikrotików sysupgrade nie działa tak jak dla innych routerów.
Starsze wersje wgrałem ale z nowymi jest problem nie wchodzi co może być nie tak ?
Starsze - nowe - ale co? mikrotiki? Soft?
Masz tam konsolę szeregową to podłącz i sprawdź komunikaty.
mikrotik jest tak jak w temacie napisałem 411UAHR wgrałem bez problemu ten soft OpenWrt Barrier Breaker 14.07 / LuCI Trunk te z eko nowsze nie wchodzą myślę że coś jest nie tak z plikiem z końcówką .(elf ) zostawię tego co mam bo już nie będę wszystkiego od nowa robił
Wchodzą wchodzą. Nic z złego z nimi nie ma.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Mikrotik RB 411UAHR Wgranie aktualnego Openwrt pomoc
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc