Temat: Prośba o skonwertowanie obrazu openwrt img do vdi
Mam prośbę potrzebuję pomocy w konwersji obrazu chaos calmer htps://downloads.openwrt.org/chaos_calm … xt4.img.gz z formatu img na format vdi VirtualBox.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Prośba o skonwertowanie obrazu openwrt img do vdi
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mam prośbę potrzebuję pomocy w konwersji obrazu chaos calmer htps://downloads.openwrt.org/chaos_calm … xt4.img.gz z formatu img na format vdi VirtualBox.
http://superuser.com/questions/554862/h … box-format
Zobacz, może zadziała.
Cezary nic z tego nie mogę zmienić rozszerzenia pliku img na iso.
A co do wydania komendy
If that too doesn't work, use VBoxManage's convertfromraw command as follows:
VBoxManage convertfromraw --format VDI [filename].img [filename].vdi
Mount the VDI as a hard disk.to pod windowsem tego nie wykonam bo to polecenie chyba pod linuxa.
Dlaczego nie możesz?
Program Files/Oracle/VirtualBox/VBoxManage.exe nie masz?
oki w program files znalazłem tylko teraz jedna rzecz pisze że zrobił konwersje tylko gdzie będzie plik
C:\Program Files\Oracle\VirtualBox>VBoxManage convertfromraw --format VDI openwrt-15.05-x86-generic-combined-ext4.img openwrt-15.05-x86-generic-combined-ext4.vdi
Converting from raw image file="openwrt-15.05-x86-generic-combined-ext4.img" to file="openwrt-15.05-x86-generic-combined-ext4.vdi"...
Creating dynamic image with size 55050240 bytes (53MB)...m oki dałem ścieżkę c:/ i tam usadowiłem plik który zmienił rozszerzenie na dvi.
Wielkie dzięki Cezary za pomoc ![]()
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Prośba o skonwertowanie obrazu openwrt img do vdi
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc