26

Odp: Obrazy z 2015.11.28

Jak chcesz. Możesz zrobić upgrade z zachowaniem konfiguracji.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

27

Cezary napisał/a:

Jak chcesz. Możesz zrobić upgrade z zachowaniem konfiguracji.

Dzięki smile

OpenWRT na TP-LINK Archer C7 v2, Korbox Gigabitus (Zbtlink ZBT-WE1326), Xiaomi AIoT Router AC2350 | http://blog.sloniupl.eu/

28 (edytowany przez build000 2015-11-30 19:30:01)

I jak tam Cezary - powieliłeś ten mój błąd z pinem...czy to tylko na moim E3372 tak jest ?
Oczywiście (tak mi się wydaje), że dla pewności testu/powielenia błędu trzeba by użyć pełnego wpisu, nie tylko pin, ale i jakiś user/password też, no i żeby to był Orange - bo tak się domyślam to może też mieć znaczenie.

29

Według mnie można spokojnie zachować ustawienia. Jak tak robiłem na ostatnich dwóch buildach. Jeśli byłyby jakieś większe zmiany to na pewno warto pojechać na czysto dorzucając swoje ustawienia do plików np. przez WinSCP.

30

build000 napisał/a:

I jak tam Cezary - powieliłeś ten mój błąd z pinem...czy to tylko na moim E3372 tak jest ?
Oczywiście (tak mi się wydaje), że dla pewności testu/powielenia błędu trzeba by użyć pełnego wpisu, nie tylko pin, ale i jakiś user/password też, no i żeby to był Orange - bo tak się domyślam to może też mieć znaczenie.

Nie, nie mam orange, mam play, z apn "internet". Mi działa, przynajmniej dla kilkunastu rozłączeń które zrobiłem wczoraj. Także w tym temacie nic nie zrobię.

31

Dzięki tej łacie na luci teraz w menu "interfejsy" widać adres ip i ilość danych na interfejsie (np.) wwan,
natomiast w menu "status" dalej jest "wan - nie podłączone". Tak ma być??

32

Tak ma być. Nie skończyłem tego, zrobiłem tyle żeby można było z gui skonfigurować interfejs.

33 (edytowany przez build000 2015-12-02 00:30:21)

Cezary napisał/a:
build000 napisał/a:

Nie, nie mam orange, mam play, z apn "internet". Mi działa, przynajmniej dla kilkunastu rozłączeń które zrobiłem wczoraj. Także w tym temacie nic nie zrobię.

No szkoda, że nie masz możliwości dogłębnego zdiagnozowania na orange - tak się cały czas z tym użeram i u mnie to ma akurat znaczenie duża pewność tej usługi w zakresie przełączania co 12 h pomiędzy ISP. Może ktoś inny się jeszcze ewentualnie wypowie lub podzieli jakimiś spostrzeżeniami lub sposobem obejścia tego problemu, o ile to nie jest wina li tylko mojego modemu/softu w nim oraz ma charakter globalny.