Temat: WDS a Huawei B315 lub inny z wbudowanym modemem i 2x złącza SMA

Witam
Czy ktos zna moze jakis router/testowal go, który ma wbudowany modem, zlącza antenowe SMA do zewn. anteny LTE/3g (taki jak np Huawei B315, B593, B593s-22, ZTE MF28D, MF283, D-Link DWR-921/923, DWR-956) i który potrafi połączyć się z drugim  routerem z zainstalowanym openWRT po WDS (bezprzewodowo)??? Chodzi o rozszerzenie zasiegu WIFI (polaczenie kablowe niemozliwe)

2

Odp: WDS a Huawei B315 lub inny z wbudowanym modemem i 2x złącza SMA

Chcesz żeby router który ma modem 3g/lte rozszerzał sieć wifi? Nie za drogie rozwiązanie?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3 (edytowany przez NKrouter 2015-11-23 11:04:07)

Odwrotnie - chodzi mi tylko o to, zeby wifi z takiego routera z modemem, siegalo lepiej tam gdzie teraz jest kiepski zasieg takiego wifi. Mam niepotrzebny router mr3420  i moglbym go do wlasnie polaczyc poprzez WDS z tym routerem z modemem i rozszeżyć jego zasieg.  Z moich doswiadczen wynika, ze np na granicy zasiegow, router z routerem sie jakos jescze łaczy po WDS i daje calkiem akceptowalną przeplywnosc (podczas gdy komputer postawiony  w tym samym miejscu juz wymieka- zwlaszcza przy uploadzie )

4

No ale openwrt to na każdym routerze to potrafi. I nie po wds tylko normalnie jaki klient/ap. Masz mr3420, zainstaluj gargoyle z gargoyle-router.com i sobie to wyklikasz po prostu.

5 (edytowany przez NKrouter 2015-11-23 11:15:59)

Tak wiem, ze openwrt to wspiera. Klopot w tym ze nie kazdy router z wbudowanym modemem to obsluguje (WDS). Przynjamniej ze specyfikacji routerow HUAWEI nie mozna nic o tym wyczytac- stad moje pytanie. A na routerze HUAWEI typu Bxxx openwrt nie da wgrac

6

Napisałem ci - nie potrzebujesz do tego wdsa. gargoyle ma swój tryb, czyste openwrt ma swój tryb, robi to jako klient bez wds.

7

Tzn masz na mysli "czyste" polaczenie po wifi (kabel jak napisalem powyzej odpada) z takim np routerem HUAWEI B315?

8

Tak.