Temat: 841n gpio przekażnik

Mam wr841n stojącego jako AP Client obok PC, co jakiś czas PC zawiesza się i musze pofatygować kogoś (jest 400km odemnie) aby zrestował go, pomyślałem żeby wykorzystać gpio z przekażnikiem do resetu komputera.
Nie bawiłem się jeszcze z gpio i pytanie jest który z modułów/przekażników (jest tego masa na allegro) wybrać żeby działało to prawidłowo?

http://allegro.pl/modul-1-przekaznika-5 … 72804.html da radę? niby ma deklarowane 3.3V

Z tego co sprawdzałem do resetu PC wykorzystywane jest 5V przy zwarciu do 0, piszę tutaj o wewnętrznym headerze na płycie/przycisku reset ewentualnie Power SW to pozwalało by mi na ewentualne wyłączenie/włączenie całkowite komputera?

Da się ustawić jakoś przez jaki czas przekażnik ma być załączony (do wyłączenia trzeba go chwilę przytrzymać) ?

2

Odp: 841n gpio przekażnik

Wiesz jaka jest szansa że ktoś kupił i podłączył do routera 841 właśnie ten moduł? smile

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Hehe bardziej mi chodziło o wskazanie czego szukać/wystrzegać się w tego typu modułach bo jest ich tyle że ciężko wyłapąć czym się różnią poza ilościa kanałów

4

Może ilością prądu który trzeba żeby go przełączyć. Tani jest, kup i sprawdź.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.