Temat: Połączenie WDS na 5GHz pomiędzy dwoma WD My net n750 z Gargoyle

Witam,
Posiadam 2 routery WD My net n750.
Nr 1 Gargoyle 1.6.1.1 - w trybie AP+WDS, podwójne pasmo
Nr 2 Gargoyle 1.6.1.1 (sprawdzałem też na 1.6.2.2) - tryb most bezprzewodowy/przekaźnik, połączenie przez WDS zaznaczam sieć do połączenia, wpisuje hasło, bramę itp

Co ciekawe most WDS na 2.4GHz wszystko działa jak należy, natomiast na 5GHz nie mogę zrobić mostu WDS.
Czy wogóle jest możliwe stworzenie mostu WDS na 5GHz? Czy może Gargoyle w Gui źle ustawia jakiś parametr w konfigu i wifi się wysypuje.

2

Odp: Połączenie WDS na 5GHz pomiędzy dwoma WD My net n750 z Gargoyle

W gui gargoyle nie. Takie podłączenie było zestawiane tylko na pierwszym radiu - więc 2.4GHz w tym przypadku. Nie bug, tylko tak to zostało zrealizowane.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Cezary napisał/a:

W gui gargoyle nie. Takie podłączenie było zestawiane tylko na pierwszym radiu - więc 2.4GHz w tym przypadku. Nie bug, tylko tak to zostało zrealizowane.

Nie wiem czy dobrze rozumiem. Tylko w GUI Gargoyle nie ma takiej możliwości?
Czy dałoby się to zrobić np. edytując ręcznie plik konfiguracyjny i zmieniając odpowiednie wpisy?
Czy w ogóle nie ma takiej możliwości by zestawić WDS na 5GHz?

4

Jak ręcznie sobie zrobić konfigi to przecież możesz to ustawić jak chcesz. W takim przypadku w ogóle to gargoyle ci nie jest potrzebne, bo jak coś ruszysz w gui to przestawi znów konfigi po swojemu.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.