Temat: CC 15.05 i karta WIFI

witam, jak w temacie mam problem z kartą wifi konkretnie z TL-wn422G- wczoraj zainstalowałem ją poprawnie, ustawiłem ją jako Ap client, bo mam ją podłączoną do usb do routera air router (taki czarny) gdize mma wgrane najnowsze cc 15.05

chodziło na noc , rano patrzę urządzenie nie ma neta yikes patrzę w ogóle nie wykrywa karty wifi yikes

ktoś nakieruje co wpisać przez konsole ? bo tak gdyby karta była nie aktywna, po resecie dalej jest to samo.

Przyciski w configu karty nie są aktywne (gdzie np. wybierało się moc 19dbi karty, czy kanał)

2

Odp: CC 15.05 i karta WIFI

logread sprawdź, może rozłączyło ci urządzenie na usb (co by było dziwne, bo airrouter ma zasilanie bezpośrednio z 5v)

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

mogę prosić o pomoc, bo urządzenie ciągle mi się wiesza yikes muszę wyłaczyć z prądu, właczyć ponownie czasami pomaga albo dalej trzeba 2/3 razy resetować tak.

log : http://wklej.org/id/1839686/

4

To nic nie ma. Inna sprawa że te androidy co chwilę chcą adres z dhcp, tak w sumie nie powinno być, chyba że sam tak dzierżawy zrobiłeś.

5

dierżawę mam na 2m zawsze, ustawić na sporo więcej ? na wszystkich urządzeniach mam po 2minutki smile

6

Ale po co?

7 (edytowany przez Maniek19pl 2015-11-11 20:47:16)

sam właściwie nie wiem smile ustawiłem na 1440 (czyli cała doba)

* to jak można sprawdzić logi kiedy się zawiesza ?

8

W logach nic nie ma. Jeżeli było by to związane z usb czy czymś to kernel by to zaraportował. To nie to. Może sprzętowo Ci się to wiesza?

9

sprzętowo ? jak się wiesza to albo znika w ogóle jako Ap, więc nie moge się podłaczyć pod niego przez wifi.

Albo rozłacza się karta wifi z moim ap na dachu i nie ma neta przez urządzenie