Temat: naliczanie danych w gargoyle

Witam
mam pytanie odnośnie naliczania danych w swoim routerze,mianowicie posiadam MR3420v2,mam ustawiony zawsze limit przesyłania danych bo interneta mam mobilnego z orange a pytanie dotyczy tabeli zużycia pasma,mianowicie czy w tej tabeli pokazuje całe,łączne zużycie pasma bez względu na godziny szczytu?
Jeżeli tak,to czy zdarzają się przypadki że program źle naliczył transfer w szczycie/poza szczytem?

Pytam o to wszystko bo Gargoyle(1.6.2.2 (r42647)) pokazuje mi że wykorzystałem 34GB w szczycie a w orange założyli mi lejek bo niby wykorzystałem 60GB bo tyle mam w umowie.

2

Odp: naliczanie danych w gargoyle

Nie ma czegoś takiego jak "godziny szczytu" w gargoyle. Po prostu liczy ilości transferu na interfejsie wan, zawsze, każdego dnia. I nie uwzględnia tego że np. przerywa ci sesję (operator nalicza do pełnej wielkości pakietu), choć przy 60GB to by musiało ci co chwilę zrywać żeby taką nakładkę zrobić.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Czyli tabela zużycia pasma pokazuje zawsze całość transferu,
jest zakładka z "pobieranie danych o zużyciu" w programie,jak sobie otworzę ją to naprawdę ciężko się połapać o co chodzi,czy jest jakiś bardziej czytelny sposób na podgląd zużycia pasma w czasie np.1miesiąca?
Chciałbym mieć jakiś dowód jak będę składał reklamację w orange.

4

Masz czarno na białym napisane 60GB od Orange? Gargoyle aż tak się nie myli, więc raczej masz 15 i "dwa razy więcej GB" w promocji, czyli razem 30. Niestety. Chyba że to jakaś nowa oferta...