Temat: Dynamiczny DNS na lokalnym IP
Chciałbym uruchomić dynamiczny DNS, ale adres IP od dostawcy internetu nie jest zewnętrznym adresem IP, jest z puli adresów prywatnych. Co mam zrobić ażeby uruchomić dynamiczny DNS ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Dynamiczny DNS na lokalnym IP
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Chciałbym uruchomić dynamiczny DNS, ale adres IP od dostawcy internetu nie jest zewnętrznym adresem IP, jest z puli adresów prywatnych. Co mam zrobić ażeby uruchomić dynamiczny DNS ?
Poprosić dostawcę o publiczne IP.
Możesz też poprosić dostawcę aby przekierował jakieś porty na twoje IP lokalne a wtedy wpis w dyn DNS ustawisz na IP publiczne to używane przez dostawcę neta i coś tam pogmerasz ...
Jak operator przekieruje jakiś port na mój lokalny IP to jak skonfigurować router żeby połączył się z dynamicznym DNS, czy muszę przekierować otrzymany port od operatora na port 80 ?
Tak po prostu robisz ddns, tyle że jako źródło adresu ip podajesz np. web a nie interfejs, niech sobie sprawdzi pod jakim adresem wychodzisz w świat.
Gdzie podaje źródło adresu ip np. web a nie interfejs i kto ma sprawdzić pod jakim adresem wychodzę w świat ?
W opcjach ddns. Przeczytaj poradnik to Ci się rozjaśni wszystko.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Dynamiczny DNS na lokalnym IP
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc