Simono również wróciłem do YAMon2 jedyna kwestia to auto zapis danych zabezpieczenie przed brakiem prądu.
Cezary co myślisz o tym rozwiązaniu co pisałem wcześniej
Porównując wskazania vnstat-a (który zapisuje dane co 15 min) i Yamon2 widzę różnice w ilości danych które spowodowane są prawdopodobnie zanikiem prądu czy restartem rutera bez zatrzymania Yamon2 i zastanawiam się czy dałoby rady zrobić autozapis takie zabezpieczenie przed brakiem prąd bo jak np braknie prądu w ciągu dnia to dane zgromadzone od rana lecą w kosmos. I teraz takie rozwiązanie jak dodanie do crona wpisu wykonywalnego co 1h ( ewentualnie co 30 min) zda rezultat ?
0 * * * * /opt/YAMon2/Setup/yamon2.sh --stop
1 * * * */opt//YAMon2/Setup/yamon2.sh
Rożnica pomiędzy zatrzymaniem i uruchomnieniem ustawiona na 1 min i pytanie czy jest to konieczne co myślicie o takim rozwiązaniu a może macie jakieś inne ?
Po dodaniu wpisów do crona i porównaniu wskazań Vnstat i Yamon2 są prawie identyczne więc byłbym usatysfakcjonowany. Tylko mam jedno pytanie co do odstępu czasu pomiędzy komendą zatrzymania i ponownego uruchomienia czy mogę dać je równocześnie w tej samej minucie najpierw stop później start bo 1 min odstęopu to troszkę chyba dużo. Z góry dziękuję za pomoc
Stacja Pogody pracująca na LEDE / Openwrt + arduino.
http://dominikowice.one.pl Pomiar temperatury, ciśnienia, wilgotności online + wykresy 24 godzinne, 7 dniowe, 30 dniowe, itp. A wszystko to na Routerze NETGEAR WNDR 4300 z wgranym LEDE.