Odp: Lcd4linux - nie działa przełączanie ekranów - konfiguracja
Oki postaram się poszukać/dokształcić może uda mi się w inny sposób to zrealizować.
Serdecznie dziękuję za dotychczasową pomoc! ![]()
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Lcd4linux - nie działa przełączanie ekranów - konfiguracja
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Oki postaram się poszukać/dokształcić może uda mi się w inny sposób to zrealizować.
Serdecznie dziękuję za dotychczasową pomoc! ![]()
Zamiast madplaya użyj mpd. LCd4linux ma gotowy plugin do mpd. http://mpd.wikia.com/wiki/Client:Lcd4linux
Użyj widgetu mpd-artist i mpd-title.
Zamiast madplaya użyj mpd. LCd4linux ma gotowy plugin do mpd. http://mpd.wikia.com/wiki/Client:Lcd4linux
Użyj widgetu mpd-artist i mpd-title.
Tylko że on chce tego użyć do pluginu radia w gargoyle które jest na madplay właśnie...
W mpd też można słuchać radia internetowego, więc polecam mpd zamiast tego pluginu.
Mam pytanie - w jaki sposób rozwiązać przełączanie ekranów w /tmp?
Pomysł mam taki by domyślnie zapisany katalog /Ekrany kopiowało do /tmp a następnie uruchamiało. W skrypcie kopiującym ekrany oczywiście podaje /tmp, natomiast a: jak skopiować cały folder z /root do /tmp?"cp /root/Ekrany /tmp" ??
b: rozumiem, że lcd4linux musze uruchamiać lcd4linux /tmp/Ekrany/skrypt.sh tylko podejrzewam, że brakuje mi jakiegoś parametru bo w ten sposób nie działa. Illegal option.
Chce to zrobić, bo jak będzie tak kopiowało to mi pendrive zajedzie...
lcd4linux -f /sciezka/do/pliku/konfiguracyjnegoWszystkie przełączniki możesz podejrzeć za pomocą
lcd4linux -hDziękuję! Działa ale jest jedno ale:
#!/bin/bash
x=0;
while [ "$x" -le 10 ]; do
x=$[ x + 1]
killall lcd4linux
cp /tmp/ekrany/$x.conf /tmp/ekrany/lcd4linux.conf && lcd4linux -f /tmp/ekrany/lcd4linux.confsleep 10
if [ $x -ge 10 ] ; then
x=0
fidone
Mam tak ustawione i pojawiają się cału czas na przemian ekran, logo lcd4linux, ekran2, lcd4linux itd. Jest jakaś rada na to?
Jak wysyłać skrypt.sh tak by móc wyłączyć putty a skrypt działał?
skrypt.sh & lub uruchomić w screenie
masz logo bo to ubijasz proces i odpalasz go jeszcze raz.
Hmm ale jak miałem normalnie w /etc to problem ten nie występował.
Czyli co nie ubijać procesu? Ale wtedy żeby mi sie nie namnożyło ich nie wiadomo ile.
I ew. jak zatrzymać skrypt.sh?
killem
Jansa sprawa - a cos z tym lcd4linux wyświetlaniem tego da się wymodzić czy nie za bardzo?
a zobacz co będzie jak z -qq uruchomisz.
Niestety, w podany sposób wyświetla się tylko ekran1.
A konfigi mają odpowiednie uprawnienia? Lcd4linux uruchomi plik z konfigiem tylko wtedy gdy ten ma chmod 700. A nie lepiej zamiast kopiować plik z konfigiem, zrobić
lcd4linux -f /tmp/ekrany/$x.confzamiast
cp /tmp/ekrany/$x.conf /tmp/ekrany/lcd4linux.conf && lcd4linux -f /tmp/ekrany/lcd4linux.confStrony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Lcd4linux - nie działa przełączanie ekranów - konfiguracja
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc