Temat: Huawei e3372 HiLink + Huawei HG 553
Witam. Jak je zaczarować żeby ze sobą współpracowały?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Inne → Huawei e3372 HiLink + Huawei HG 553
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam. Jak je zaczarować żeby ze sobą współpracowały?
Jaki soft na HG553?
DVA-G3672B
RU_1.10
W sensie masz tam oryginalny soft? To zapomnij o modemie hilinka.
Zmień na openwrt to bez problemu go uruchomisz. Ale modem adsl nie będzie działał.
W sensie masz tam oryginalny soft? To zapomnij o modemie hilinka.
Zmień na openwrt to bez problemu go uruchomisz. Ale modem adsl nie będzie działał.
Jak wgrać ten openwrt? Router ma mi tylko służyc do połączenia smartTV i smarfona ![]()
To lepiej odesłać ten router? Bez adsl czy marny przesył danych będzie?
Wiesz czym jest modem adsl? I co to ma się do przesyłu danych przez modem który chcesz podłączyć?
Jak wgrać? Wciskasz reset, podłącz zasilanie, poczekaj chwilę, podłącz się kablem do routera i wpisz w przeglądarce 192.168.1.1. A później zaktualizuj oprogramowanie.
Jeżeli nigdy tego nie robiłeś to albo daj go komuś kto go skonfiguruje alba odeślij go i kup router który oryginalne takiego hilinka obsługuje.
Wiesz czym jest modem adsl? I co to ma się do przesyłu danych przez modem który chcesz podłączyć?
Jak wgrać? Wciskasz reset, podłącz zasilanie, poczekaj chwilę, podłącz się kablem do routera i wpisz w przeglądarce 192.168.1.1. A później zaktualizuj oprogramowanie.
Jeżeli nigdy tego nie robiłeś to albo daj go komuś kto go skonfiguruje alba odeślij go i kup router który oryginalne takiego hilinka obsługuje.
Czyli ten w ogóle się nie nadaję? Przesył będzie beznadziejny?
Czyli ten w ogóle się nie nadaję? Przesył będzie beznadziejny?
Nic takiego nie napisałem. Skąd takie wnioski?
MedeiS napisał/a:Czyli ten w ogóle się nie nadaję? Przesył będzie beznadziejny?
Nic takiego nie napisałem. Skąd takie wnioski?
Jeśli go zaktualizuję to powienien działać tak?
Konfigurację jak wszystko zrobić znalazłem, nie wiem czy można wkleić link ![]()
Tylko że przy wartości MxPwr=500mA u mnie pojawia się 2mA, czyli jak by nie był aktywny
Pokaż co znalazłeś.
u mnie po prostu nie chce się zalogować do sieci, miga krótko niebieska dioda, a powinna być zapalona.
"Po czym rozpoznać jakie urządzenie jest aktywne? Zawsze po wartości MxPwr=500mA jest podany prąd w mA(mili amperach)." u mnie pokazuję się 2mA
Ale w w/w opisie nic nie ma o hilinku.
Ale w w/w opisie nic nie ma o hilinku.
ale na portalach są do kupienia takie zestawy hg553 + e3372
więc musi obsługiwać mój modem
W końcu masz modem zwykły czy hilink? Pokaż to co pokazuje się w okienku usb devices list.
W sumie chodzi mi tylko o to żeby połączyć smartTV
jest jakiś inny sposób? próbowałem przez programy udostępniające laptopa jako router ale nie łączy się z TV
Cezary napisał/a:Ale w w/w opisie nic nie ma o hilinku.
A wiesz że e3372 występują w kilku rodzajach?
MedeiS napisał/a:Cezary napisał/a:Ale w w/w opisie nic nie ma o hilinku.
A wiesz że e3372 występują w kilku rodzajach?
CL1E3372SM Ver.A
CL1E3372SM Ver.A
witam widze ze temat istnieje wiec nie bede robił nowego
hg553 zflaszowany do cc 15.05 modem to e3372s-153 hilink
siedze przy tym zestawie dobre 20 godzin oczywiscie z przerwami wpisuje sprawdzam czy działa i nic
na początek putty nie znajduje usb_modeswitch mimo ze w zakładce oprogramowanie jest zainstalowane
po za tym nie jestem w stanie przez pytty sciągnąc zadnych pakietów poniewaz hg553 mimo ze ma udostepniony internet nie przesyła go dalej a windows twierdzi ze openwrt ma dostep do internetu zeby wklejac i robic jakies logi to musze wyciągac modem i wkładac do routera wiec w tym czasie nie mam neta wiec nie bede w stanie tak na szybko czegos wkleic moze poprostu ktos by mi pomógł od początku bo juz sie pogubiłem
usbmode nazywa się program, wystarczyło przeczytać na eko.one.pl.
Podłącz do hg553,zaloguj się przez ssh pokaż wyniki poleceń
ifconfig
uci show network
cat /sys/kernel/debug/usb/devices
na początek mam wgrane to OpenWrt Chaos Calmer 15.05 / LuCI (git-15.270.25296-6787a0a)
dobra pogubiłem sie całkiem
dodatkowe problemy z netem
jakbym mógł poprosic bo nie wszystko dla mnie jest oczywiste o konkretne rzeczy które musze pobrac
w miedzyczasie bede czytał i sam szukał
hg553 e3372s-153 hilink
własnie czytałem na temat przerobienia mojego hi linka na zwykły modem i chyba ta opcja odpada bo modem jest wypozyczony z cyfrowego polsatu wiec nie jest mój wiec zmiana firmware nie wchodzi w gre raczej
chyba ze sie uda bez wgrywania firmare wiec dam znac jak posune sie troche do przodu
witam ponownie . ogólnie siedze z tym problemem i codzien spedzam po 3 - 4 godz po pracy aby rozwiązac problem
1 internet cyfrowy polsat e3372 hi link ip 192.168.8.1 podpiety bezposrednio do kompa udostepniony na pkt 2
2 karta wifi w trybie ap ip192.168.123.1 i mam wifi na cały dom które działa
mam router hg553 z wgranym OpenWrt Chaos Calmer 15.05 / LuCI i chce wpiąć ten e3372 do tego rotera zeby działo bo w tej chwili musze miec włączonego kompa zeby miec wifi
kazda próba podłączenia rotera do kompa konczy sie tak ze albo nie mam dostepu do rotera zeby robic ewentualne logi albo nie mam internetu
łączac sie przez kabel lub wifi z routerem i udostepniając mu internet jak z kartą wifi z pkt 2 nie mam niestety dostepu do neta i to jest podstawowy problem
chciałbym zacząć od początku wszystko bo juz wypróbowałem tyle rzeczy ze sie całkiem zgubiłem wiec co mam zrobic po kolei od momentu wgrania OpenWrt Chaos Calmer 15.05 / LuCI dodam ze w zakładce oprogramowaie sa niby wszystkie rzeczy o których przeczytałem
Na domyślnej konfiguracji luci masz tylko jedną rzecz do zrobienia. sieć/interfejsy/wan, zmienić eth0.2 na eth1. Zapisać, zresetować i tyle. Działa od zawsze.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Inne → Huawei e3372 HiLink + Huawei HG 553
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc