Odp: Transmission + dysk 500GB TL-WR1043ND - Gargoyle PL
Na oryginale czy moim?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Transmission + dysk 500GB TL-WR1043ND - Gargoyle PL
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Na oryginale czy moim?
Na oryginalnym stabilnie na Gargoyle EN i PL zwisy przy kopiowaniu.
To zgłoś buga do Eryka. Z podaniem dysku itd.
Jeszcze jedno pytanko
Teraz jak będę znów chciał wgrać Gargoyle na oryginała to ma użyć factory czy sysupgrade ?
factory
Pokazuje /tmp/usb-mount/14E7-1C59/torrenty/
Jak mu zmienię na "usb_mount" i zrestartuje transmission znów jest "-"Przy instalowaniu transmission jak byk daje mu:
uci set transmission.@transmission[0].config_dir=/tmp/usb_mount/14E7-1C59/torrenty/konfig/ uci set transmission.@transmission[0].download_dir=/tmp/usb_mount/14E7-1C59/torrenty/ uci set transmission.@transmission[0].incomplete_dir=/tmp/usb_mount/14E7-1C59/torrenty/incomplete/ uci set transmission.@transmission[0].incomplete_dir_enabled=true
I znów problem z transmission ![]()
to samo co ostatnio z tym podkreślnikiem się robi ![]()
P.S.
W dalszym ciągu przy ściąganiu torrentów router po chwili restartuję się.
Wszystko mam ograniczone w transmission.
Którą wersję masz? 2.12-2 conajmniej powinna byc.
Tak 2.12 mam
-1 czy -2. -2 ma to dopiero poprawione.
Rzeczywiście mam 2.12-1 którą instalowałem tak:
opkg update
opkg install transmission-daemon transmission-webSory za głupie pytanie ale jak zainstalować ver 2.12-2 ![]()
opkg install http://eko.one.pl/openwrt/backfire/10.03/transmission-daemon_2.12-2_ar71xx.ipk
opkg install http://eko.one.pl/openwrt/backfire/10.03/transmission-web_2.12-2_ar71xx.ipkWielkie dzięki ;D
Narazie działa ale musi być dość mocno ograniczony.
Wiec...
Wszystko działa torrenty można ściągać do czasu.
Kilkukrotnie zauważyłem gdy włączy się do sieci jakiś PC niezależnie czy po kablu czy Wifi i zacznie ściągać dane z netu router dostaje restarta.
Ktoś zgłosił taki problem na forum openwrt.org. Jak robił większą transmisję to router się przekręcał. Nie dostał na razie żadnej odpowiedzi co z tym zrobić.
Ostatnio dodałem radiatory i tak jakby rzadziej się restartował a w szczególności gdy w transmission testuje pliki. Teraz temperatura na procku nie przekracza 45 C pod obciążeniem.
Bez radiatorów nie mierzyłem ale na procku za długo palca nie szło trzymać ![]()
Zastanawiam się aby nie włożyć mu jakiegoś małego wentylatora np 20x20 tylko nie wiem skąd by mu podłączyć zasilanie z routera.

Na kartach graficznych (starych) czasami bywają.
Podłączę się ze swoim pytaniem pod wątek, żeby nie tworzyć nowego.
Zauważyłem, że transmission ma w skrypcie startowym opcję
START=99Domyślam się, że jest to poziom startu - na 99 pozycji. W Debianie kolejność startu i stopu ustawiało się poleceniem update-rc.d, czy tu wystarczy zmienić numer po "START"?
Pytam, bo wyłączona nagle podczas restartu i nie zamknięta poprawnie transmission powoduje często problemy ze uruchomieniem routera z extroota. Przydałoby się uwzględnienie wyłączania jej na pierwszym miejscu podczas sekwencji wyłączania systemu.
Czy dodanie
STOP=01i dodanie symlinka "K01transmission" do /etc/rc.d rozwiąże sprawę?
Tak, tak i tak.
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Transmission + dysk 500GB TL-WR1043ND - Gargoyle PL
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc