1

Temat: 2xWAN - przekierowanie 3G na wybrany port

Witam posiadam router TP-Link 1043ND z zainstalowanym Gargoyle. Głównym moim łączem jest sieć kablowa połączone przez PPPoE natomiast potrzebuję skonfigurować drugi WAN z modemu Huawei  e3131 tak aby było to łącze wyłącznie dla urządzania z adresem IP 192.168.1.5 oraz port 3333, a pozostałe porty tego urządzenia powinny pracować na łączu podstawowym. Czy jest ktoś kto pomoże w skonfigurowaniu? Próbuje już 2 dzień i jakoś mi nie idzie, Pozdrawiam

2

Odp: 2xWAN - przekierowanie 3G na wybrany port

Proszę: http://eko.one.pl/?p=openwrt-routing

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Najprościej to wydzielasz port w switchu i tworzysz na nim osobną podsieć która będzie kierować do łącza 3G lub jeszcze prościej robisz to za pomocą mwan3 dodając regułę do czego ma lecieć 192.168.1.5 na porcie 3333.

4

Witam próbowałem ustawić ruch w mwan3 tak aby urządzenie o adresie 192.168.1.5 mogło korzystać jako jedyne z modemu 3G (wan2) na porcie 3333, a reszta urządzeń korzystała wyłącznie z pppoe (wan). Jednak tworzone przeze mnie reguły wogóle nie chcą działać. Czy jest ktoś, kto mógłby mi pomoc?

5 (edytowany przez build000 2015-10-11 09:13:30)

Tak na chłopski rozum biorąc pod uwagę konkretny problem nie zawadziłoby zrobić to, co robi każdy zainteresowany - podzielić się swoimi konfigami i dać szansę, tym którzy wiedzą "co i jak", ewentualnie poprawić/zmienić/i.t.d.
Samo stwierdzenie, że coś nie chce działać to chyba za mało jak na techniczne forum - nie uważasz TubE ?