76

Odp: Ap Client w Kamikaze

Teraz jest dobrze
Dzięki

77 (edytowany przez wp 2008-04-13 19:45:21)

smile A czy w twoim firmware jest jakiś problem z dctcs przy wykrywaniu ilości miejsca na nośniku. Według
summary mam dysk o pojemności 0 gb, świeżo po formatowaniu.
Ściąga kilka minut po czym przestaje bo nie
ma miejsca. Miałem już dctcs, sprawne. Czy może problem polega na tym że wcześniej wgrałem nakładkę
od instalacji dysku?

78

A zmieniłeś w pliku konfiguracyjnym, że ma ściągać na /hdd? Bo założę się że nie i zapycha Ci flesha.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

79

Zmieniłem akurat na /hdd/downloads/, zrobłem też oczywiście ten folder. Może muszę wgrać dctcs od nowa
bo on już był jak formatowałem dysk i instalowałem go. Jak mogę odinstalować go w konsoli smile Xwrt niestety...

80

ipkg remove dctcs

81

Lub po prostu zainstaluj go jeszcze raz z opcją -force-reinstall

82 (edytowany przez wp 2008-04-13 20:46:15)

Kiedy wyskoczy killall: dctcs: no process killed   stoi w miejscu. Próbowałem obydwóch sposobów
Re instalacja correnta przebiegła pozytywnie ale dctcs stoi w miejscu.

83

Co stoi w miejscu? Instalacja?  usuń plik /usr/lib/ipkg/info/dctcs.prerm i zobacz jeszcze raz.

84

Poszło jednak znowu nie mam informacji o pojemności dysku.

85 (edytowany przez wp 2008-04-13 21:10:29)

Nie usunąłem pliku co wymieniłeś. Po dłuższym czasie nie wiem czemu tak długo skonfigurował się dctcs.
Wchodząc przez ftp ściąga się tam gdzie trzeba a dysk formatowałem.

86

Znowu nie mogę edytować plików no space left on device to samo wyświetla dctcs. Pewnie ściąga mi sie
na pamięć routera jffs i równocześnie na dysk. Pamiętam że miałem już coś takiego ale nie pamiętam co wtedy zrobiłem.

87

wywal torrenty, restart rutera. Wejdz w failsafe (http://openwrt.livenet.pl/doku.php/open … y:failsafe), zrób mount_root. Wyczyść ruter z danych, wyinstaluj/zainstaluj dctcs. restart i powinno wszystko działać.

88

mtd erase nvram mam uzyć tego

89

Nie, tym wyczyscisz nvram, a kamikaze i tak tego nie uzywa. Jak już robisz mount_root to zobacz czy nie masz ściągniętych plików w /hdd lub /mnt/disc*. Jak tak to wywal to. Zainstaluj też poprawnie dctcs.

90 (edytowany przez wp 2008-04-14 14:48:00)

Podmontowałem partycje przez komendy z openwrt, nie wiem dlaczego przedtem nie działały. Dctcs widzi już
poprawnie partycję. Nie wiem dlaczego fstab nie działał poprawnie bo ftp normalnie czytał pliki, ścieżki też napewno były dobre. Dziwi mnie to że po restarcie przed podmontowaniem partycji ftp widzi pliki które miałem
jakiś czas temu na dysku, a po podmontowaniu już nie. Możesz mi dać komedy na obciążenie swapa czy procka w putty?

91

To znaczy jakie komendy chcesz? W jakim sensie obciążenia?

PS. FTP działa zawsze niezależnie od tego czy dysk jest podmontowany czy nie. Przed podmontowaniem widzisz pliki z flasha z katalogu /hdd. Po podmontowaniu widzisz pliki z dysku z katalogu hdd. Masz je po prostu na flashu, jak zamontujesz dysk to ich nie widzisz bo są przez niego przesłonięte.

92

No czytałem gdzieś że jest coś takiego jak w statusie w xwrt gdzie widze użycie swapa itd.

93

free smile

94

a no tak free wiedziałem że istnieje ale myślałem że do partycji tylko to. A z http to czym teraz się pobiera?

95

wget

96

A jak chce ściągać z rapidshare a przecież nie będe co chwila polecenia pisał do nowej paczki

97

No to jak niby chcesz to zrobić? dctcs tez potrafi ściągać z http, tylko normalnego wgeta doinstaluj.

98

to mogę sobie z 10 adresów wrzucić? Chyba pamieć nie da rady

99

A tego nie wiem, nigdy nie próbowałem tylu wrzucać. Chociaż wget jakoś bardzo nie obciąża, wiec możesz sprawdzić.

100

Jak chce go zainstalować to Package wget wants to install file /usr/bin/wget jak robie ipkg install /usr/bin/wget
to określam ścieżkę z plikem-Cannot find package /usr/bin/wget. Gdy mkdir usr/bin/wget - mkdir: cannot create directory '/usr/bin/wget': File exists. To jak mam go zainstalować?