Odp: TP-Link 3420 v.2 nie widzi modemu Play E3272
Dziękuję za pomoc. Poczytam.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → TP-Link 3420 v.2 nie widzi modemu Play E3272
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dziękuję za pomoc. Poczytam.
Mam jeszcze jedno pytanie: jaki modem 4G USB, będzie chodził bezproblemowo? Nie mam na tyle wiedzy, aby programować modem, lepiej chyba kupić.
E3272, E3372, jak kupisz hilinka to będzie ok. Zwłaszcza z E3372.
Dzięki
Nie dałem za wygraną i dziś wróciłem do tematu. Jeszcze raz wgrałam Gargoyla i ustawiłem:
Modem: 3G/LTE (NDIS)
Interfejs: wwan0
Protokół: NDIS
... i poszedł w końcu ten modem z moim MR3420 ![]()
Ale chodzi max na 2 Mbps download
Może jakiś pomysł jak go przyspieszyć?
Zmień router.
Znów wracam do tematu. Czyli według Ciebie jednak lepiej w moim przypadku pozostać przy modemie E3272 a zmienić router? Możesz powiedzieć dlaczego?
I jaki router polecasz?
Muszę zakończyć sprawę, bo właśnie mi się wykrzaczył i nie mam dostępu do sterowania.
MR3420 jest dość słabym routerem o jeszcze bardziej słabym zasilaniu usb. Jaki polecam? przeczytaj http://eko.one.pl/forum/viewtopic.php?id=12006
Dziękuję.
Przejrzałem w międzyczasie inne posty i widzę, że polecasz TP-LINK WDR3600. Mnie zależy przede wszystkim na stabilnej współpracy z modemem USB. Rozumiem, że w przypadku TP-LINK WDR3600 nie będzie kłopotu jeśli pozostanę przy E3272?
Tylko kup sobie aktywny hub usb z własnym zasilaniem.
A jakbym chciał bez aktywnego hub'a (nie lubię tej plątaniny) to jaki router kupić?
DIR-505/WR710Nv1/Airrouter, ale one są też dość słabe. WNDR4300 ponoć.
Cały problem jest w tym, jak dobry zasięg sieci komórkowej masz. Może okazać się że nie potrzebujesz tego huba, jednakże w 90% lepiej go mieć.
Kupuję WDR 3600 i musi być lepiej niż na ML3420 ![]()
On ma tak samo zrobione zasilanie jak 3420.
To już zgłupiałem. Zostawmy to zasilanie. Moim problemem jest zrywanie połączeń modemu. Ponieważ ten modem nie chce współpracować z Gargoyle, muszę zmienić albo modem albo router. Gargoyle potrzebuję tylko po to by się automatycznie restartował, co w pewnym sensie rozwiąże problem utraty połączeń z Internetem po wywaleniu się modemu. Uprzednio doradzałeś wymianę modemu. Teraz routera. Co mam począć?
Sam chciałeś inny modem, sam zapytałeś co zrobić.
I gargoyle na pewnie nie potrzebujesz do tego, to każdy soft potrafi z odpowiednim skryptem.
Pytam bo szukam rozwiązania problemu. Na chwilę obecną mam jedynie coraz więcej wątpliwości.
Dzięki za pomoc.
Na chwilę obecną moim celem nie jest posiadanie Gargoyle, chciałbym jedynie aby router restartował się raz na dobę, a tego oryginalny firmware nie przewiduje. Może jest jakieś inne rozwiązanie?
Bardzo proste...:)
Kupujesz programator czasowy tzn programowalny włącznik/wyłącznik napięcia wsadzany do gniazdka ( z wypasionymi opcjami sa za ok. 30 pln) a do niego podłaczasz router. Ustawiasz czas podawania napięcia na programatorzen np na: 00:00-23:59 ![]()
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → TP-Link 3420 v.2 nie widzi modemu Play E3272
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc