1 (edytowany przez Redblue 2015-09-17 17:02:36)

Temat: Gargoyle

Czy można spytać czy coś tam jest majstrowane w kierunku gargoyle na CC z modem by Cezary? Pytanie drugie. Próbowałem uruchomić skompilowany obraz z Tomato na ar71xx ale wyszły z tego 4 tylnie literki.  Interesuje mnie ostatnie stadium kompilacji. Czy dobrze robię z kernelem? Czy do tego konieczny loader? Bazuje na kernelu od tplinka. Taka teoretyczna zagwozdka. Kompilator to openwrt toolchain 4.6. Bo tylko taki nie powoduje mi błędów w kompilacji.

Mój kod:
       @echo "Creating Firmware for TPLINK AR71xx devices .... "
        @mips-linux-objcopy -O binary --remove-section=.reginfo --remove-section=.mdebug --remove-section=.comment --remove-section=.note --remove-section=.pdr --remov$
        @cp $(LINUXDIR)/vmlinux.bin router/mips-linux-uclibc/vmlinux.bin
        ctools/lzma e -lc1 -lp2 -pb2 -d25 router/mips-linux-uclibc/vmlinux.bin router/mips-linux-uclibc/vmlinux.lzma
        ctools/lzma e router/mips-linux-uclibc/vmlinux.bin router/mips-linux-uclibc/vmlinux.tpl
        ctools/mksquashfs router/mips-linux-uclibc/target router/mips-linux-uclibc/target.squashfs -noappend -all-root
        ctools/mktplinkfw -B TL-WDR4300 -N TOMATO -k router/mips-linux-uclibc/vmlinux.tpl -r router/mips-linux-uclibc/target.squashfs -o router/mips-linux-uclibc/tplin$
        ctools/trx -m 40000000 -f router/mips-linux-uclibc/tplink-TL-WDR4300-firmware.bin -o image/tplink-TL-WDR4300-firmware.bin

2

Odp: Gargoyle

Loader zależy od platformy, stare tplinki tego wymagały, nowe nie.

Nie, nic nie majstruję. Brak mi motywacji że trupa reanimować.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3 (edytowany przez Redblue 2015-09-17 17:12:58)

Testuję to badziewie na tplinku 3600. W jakim sensie trupa? Mi łazi po głowie byś ożenił gargoyle z nowym wydaniem openwrt CC.

4

Trup - stare gui, leży ruszane czasami patykiem, niektóre zmiany nie są akceptowane.

Na CC gargyle się przepisuje, jest odpowiedni branch od tego.

5 (edytowany przez Redblue 2015-09-17 17:24:23)

Mam rozumieć, że nowe gargoyle z nowym openwrt CC w wykonaniu Twoim jest na ruszcie ? Czyli mój kod do generowania kernela jest ok ? Mam takie wrażenie czy też udzielasz się w platformie SH4? Może inaczej. Jak Ci pomóc w tym wszystkim? Jeśli jakoś można?

6

Pierwszy autor projektu (Eryk) przepisuje go powoli na CC.

7

Cezary, czy jeśli Eryk przeportuje swoje Gargoyle do CC to powrócisz do swojej kompilacji polskiego Wielkiego G?

Gargoyle fanatic user
WR1043ND v2 16MB / WR902AC v3 / MR3020 16MB+64MB / WR703N / WT3020 / E3372

8

Nie wiem.